Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η σουηδική εταιρία ετοιμάζει κάτι που θα μπορεί να προσελκύσει ένα πιο ευρύ κοινό στην γκάμα των ηλεκτρικών της.

Στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της που θα ολοκληρωθεί το 2030, η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Αυτή τη στιγμή στην γκάμα της υπάρχουν μόνο τα XC40 Recharge και η κουπέ έκδοση C40 Recharge. Ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρίας, το ΕΧ90.

Με δηλώσεις του που έκανε ο πρόεδρος της εταιρίας Hakan Samuelsson γνωρίζουμε πλέον ότι η Volvo ετοιμάζει και ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μοντέλο. Θα πρόκειται για το ΕΧ30, το οποίο θα είναι ένα μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα έχει την μορφή ενός compact SUV.

To νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της κινέζικης εταιρίας Geely στην οποία ανήκει η Volvo και θα αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της ηλεκτρικής ανάπτυξης της εταιρίας που θέλει να πάει από τις 800 χιλιάδες στα 1,2 εκατ. μονάδες σε πωλήσεις το 2025.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του μικρού ηλεκτρικού Volvo καθώς θα προηγηθεί το ΕΧ90.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Geely με την ονομασία SEA η οποία στη μικρή της εκδοχή “Ε” βρίσκεται κάτω από το νέο Smart #1.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το νέο μικρό Volvo θα δώσει σημαντική ώθηση στις ηλεκτρικές πωλήσεις της εταιρίας και σίγουρα θα συμβάλλει τα μέγιστα στη στροφή προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως τα τέλη της δεκαετίας.

https://www.newsauto.gr/news/erxeta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά