Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μετά από δύο δεκαετίες απουσίας από τα αυτοκινητικά δρώμενα, η ιταλική μάρκα ετοιμάζεται για επαναλανσάρισμα στην αγορά.

Η ιστορία του αυτοκινήτου, ειδικά του ιταλικού, είναι μεγάλη και γεμάτη με εμβληματικά μοντέλα από εταιρείες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην αυτοκίνηση. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλές διάσημες φίρμες, καθώς και ορισμένες ξεχασμένες, όπως η Isotta Fraschini.

Η Isotta Fraschini ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1900 από τους Cesare και Vincenzo Isotta, μαζί με τους Oreste και Antonio Fraschini, και η δραστηριότητά της ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια του προηγούμενου αιώνα.

Η ιστορική μάρκα είχε premium προσανατολισμό, παράγοντας πολυτελή και αριστοκρατικά σπορ αυτοκίνητα για τους εύπορους της κάθε εποχής. Η παρακμή της Isotta Fraschini ήρθε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία μακρά παύση δραστηριοτήτων.

Μετά από πολλές προσπάθειες για να μπορέσει να σηκωθεί στα πόδια της η ιστορική ιταλική φίρμα και με κάμποσες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, η προσπάθεια αναβίωσής της τη δεκαετία του ‘90 δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τελικά, 120 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Issotta Fraschini ετοιμάζεται να αναγεννηθεί μέσα στο 2023, με την δημιουργία ενός αγωνιστικού μοντέλου που θα τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Το επαναλανσάρισμα της Isotta Fraschini θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μίας νέας σειράς μοντέλων που θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά supercars υψηλών επιδόσεων.

https://www.carandmotor.gr/nea/poia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά