Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/2022

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/2022

 

Καταγγέλουμε την αιφνιδιαστική και απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπ. Ανάπτυξης και προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11/2022.

Χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών στο Εμπόριο και λίγες εβδομάδες μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και τη λειτουργία των αντίστοιχων Κυριακών, προτού στεγνώσει το μελάνι στη ρύθμιση της 2ας Σεπτέμβρη (ν.4965/άρθρο 6), επιτρέπεται ξανά η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοέμβρη με αιφνιδιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), ενώ μεθοδεύει μέσω «διαβούλευσης» την εφαρμογή νέου πλαισίου για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το μόνο που αποδεικνύει η βιασύνη της κυβέρνησης  είναι ότι, αυτό που τη νοιάζει είναι να εξυπηρετήσει τις λίγες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες επιδιώκουν να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων για την Κυριακή αργία και να ισοπεδώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι μεγάλες αλυσίδες ήδη είχαν προαναγγείλει τη λειτουργία τους την Κυριακή 6/11/2022 με την αλλαγή των προγραμμάτων των εργαζομένων!

Η ενέργεια του Υπ. Ανάπτυξης είναι απαράδεκτη, ειδικά από τη στιγμή που έχουν καταργηθεί και μάλιστα με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου – Μαΐου και δεν υπάρχει πλέον απολύτως καμία νομιμοποιητική βάση ή άλλη ανάγκη,  για το άνοιγμα των καταστημάτων την ειδικά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Οι οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων στο Εμπόριο έχουν πάγια θέση για την Κυριακή αργία, αντιτίθενται στην απαράδεκτη μεθόδευση του Υπ. Ανάπτυξης και ζητούμε την άμεση απόσυρσή της.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα  για περιφρούρηση της Κυριακής – Αργίας και τη νομοθετική της κατοχύρωση, καλώντας ταυτόχρονα τους εργοδότες σε κοινή συνεννόηση για την υπεράσπισή της από τις εκάστοτε κυβερνητικές παρεμβάσεις που σαφώς ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα, χτυπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χειροτερεύουν τις συνθήκες εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά