ΥΛΙΚΑ
100 γρ. Βούτυρο, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας κανέλα μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 4 μήλα .
Για το παντεσπάνι
3-4 αυγά 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπεικιν. Καρύδια σταφίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιώνουμε το βούτυρο σ ενα τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα το γαρίφαλο.
Τα ρίχνουμε στο ταψί, κόβουμε τα μήλα ροδελες τα στρώνουμε γεμίζουμε με καρύδια , σταφίδες ( στο ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε την ζάχαρη μ τα αυγά το αλεύρι με το μπεικιν και ρίχνουμε το μίγμα απο πάνω.
ψηνουμε στους 170 για 45 λεπτά να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυριζουμε
Η Συνταγή είναι από Athina Kateri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
https://www.xrysessyntages.gr/%