Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Γαβριανός Γεώργιος
Ονομάζομαι Γαβριανός Γεώργιος και κατάγομαι από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αφού υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία μετανάστευσα στην Αμερική όπου και εργάστηκα για 21 συναπτά έτη. Το διάστημα στο οποίο δούλευα στην Νέα Υόρκη είχα γνωρίσει ένα ζευγάρι από την Κολομβία οι οποίοι μου είπαν οτι κατοικούν στην πόλη Μανιζάλες. Ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρω αυτήν την πόλη, διαπίστωσα ότι κόντα της υπήρχε μια πόλη με το όνομα Σαλαμίνα.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και θέλησα να μάθω περισσότερα. Έκανα ένα ταξίδι τον Μάρτιο του 2012, για να γνωρίσω την πόλη αυτή και τους κατοίκους της. Πήγα στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μποκοτά για να πάρω περισσότερες πληροφορίες για την πόλη της Σαλαμίνας και διαπίστωσα ότι υπάρχει και δεύτερη πόλη με το ίδιο όνομα. Κατόπιν ταξίδεψα και στις δύο πόλεις και καταθέτω τις εμπειρίες μου.
Η πρώτη βρίσκετε στο νομό Caldas σε υψόμετρο 1800μ στην οροσειρά των Άνδεων, με 32.000 κατοίκους. Στην ιστορία αυτής τη πόλης βρίσκουμε ότι όταν απελευθερώθηκε η πόλη από τον στρατηγό Σαταντερ από τους Ισπανούς κατακτητές του ήρθε διάταγμα να μετονομάσει την πόλη από Σαβάνα Λάργα σε Σαλαμίνα προς τιμήν της νίκης των Ελλήνων έναντι των Περσών στη Σαλαμίνα.
Η Σαλαμινά του νομού Μαγδαλένα
Η δεύτερη πόλη βρίσκετε στο νομό Magdalena με 11.000 κατοίκους, την οποία διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός Μαγδαλένα. Ο ύμνος της πόλης αναφέρετε τόσο στην ονομασία της πόλης από τον στρατηγό Σιμόν Μπόλιβαρ, όσο και στην ιστορία της Ελλάδας. Παραθέτω τον ύμνο της πόλης μεταφρασμένο.
Χορός
Ω Σαλαμίνα πόσο όμορφη είσαι
η ιερή σου δόξα θα είναι ζωντανή
και θα αγωνιζόμαστε για την δόξα σου
και την μεγαλοπρέπεια σου.
Από την Ελλάδα ήρθε το ιερό σου όνομα
που σου έδωσε ο Μπολιβάρ
τιμώντας τη γλυκή σου γη
και την μεγάλη σου τόλμη.
Όπως η Σπάρτη υπερασπίστηκε τα εδάφη της,
με μεγαλό σεβασμό και αξία
αγωνιζόμαστε για εσένα όμορφη μας γη,
για να σε δούμε ανάμεσα στους δοξασμένους τόπους.
Εισαί σεβάσμια για το μεγαλείο σου, τον πλούτο σου
και η ευημερία σου θα φαίνετε σαν πανέμορφο φωτοστεφανό.
Ω Σαλαμίνα πάντα θα σ’ αγαπώ.
* * * *
Αντιγραφή από την ιστοσελίδα Γαβριανός Γεώργιος
Επιμέλεια άρθρου : Κούλης Κωνσταντινίδης
Πατήστε παρακάτω για να δείτε βίντεο από την Σαλαμίνα του νομού Κάλδας.
https://youtu.be/RBXTKC6z75A

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά