Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γη της ελιάς: Μια άγνωστη γυναίκα φτάνει στην Μάνη και συναντά τον Λυκούργο. Πρόκειται για την δικηγόρο του Ιάκωβου, η οποία έρχεται για τους ανακοινώσει ένα δυσάρεστο νέο. “Ο Ιάκωβος Βρεττάκος δεν υπάρχει πια στη ζωή. Αυτή είναι η τέφρα του, την οποία με έχει εξουσιοδοτήσει να παραλάβετε εσείς, μαζί με κάποια ακόμα πράγματα και επιστολές”, του λέει. Διαβάστε πρώτοι στο epeisodia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η γη της ελιάς: Η Ράινα αγνοεί τον κίνδυνο που την πλησιάζει.

Ο Λυκούργος χάνει την γη κάτω από τα πόδια και ταυτόχρονα σκέφτεται πως θα το ανακοινώσει στην οικογένεια του. Ανάμεσα στα έγγραφα που παραλαμβάνει, βρίσκεται και το πληρεξούσιο διαχείρισης της περιουσίας του, το οποίο αναγράφει το όνομα του, ενώ σε μια χειρόγραφη διαθήκη αφήνει την περιουσία του κινητά και ακίνητα, στην Ιουλία. Οσο για το δαχτυλίδι του, το αφήνει στον Μάνο.

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, ο Ιάκωβος όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόταν κάνοντας απανωτά χειρουργεία, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε πέσει σε κώμα.

Ο Ιάκωβος είχε δώσει το κινητό του τηλέφωνο σε κάποιον συνεργάτη του και κατά καιρούς φρόντιζε να στέλνει μηνύματα, τονίζοντας πάντα πως βρίσκεται σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν. Ο Λυκούργος, παραλαμβάνει την τέφρα του αδελφικού του φίλου και πηγαίνει στο σπίτι των Βρεττάκων για να την παραδώσει. “Εδώ βρίσκεται ο Ιάκωβος”, τους λέει με δάκρυα στα μάτια και όλοι τα χάνουν.

Όταν τους λέει τι έχει συμβεί, ο πόνος αλλά και οι τύψεις τους βαραίνουν. Ο Λυκούργος έχει παραλάβει και κάποιες επιστολές και τους τις δίνει. Ο Ιάκωβος είχε γράψει για τον καθένα ξεχωριστά επιστολή, και τα όσα γράφει έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επιστολή υπάρχει και για την Αθηνά, και μάλιστα ίσως να είναι το εισιτήριο για την ελευθερία της.

Η οικογένεια του Ιάκωβου βυθίζεται στο απόλυτο πένθος. Παραλαμβάνουν την τέφρα του και σύμφωνα με την δική του επιθυμία την σκορπάν στην θαλάσσια της Καρδαμύλης. Ο Ισίδωρος έχει τύψεις, καθώς πίστευε πως ο αδερφός του έφυγε για να γλεντήσει την ζωή του, ενώ η Ιουλία, που είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση και δέσιμο μαζί του θρηνεί και στεναχωριέται που δεν είχε την δυνατότητα να βρίσκεται δίπλα του τις δύσκολες ώρες που πέρασε.

Η απάτη του Θανάση φτάνει στο τέλος. Έπειτα από όλα όσα είδε η Ασπασία και τα μετέφερε στην Αρετή, είναι έτοιμη να αναλάβει δράση και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Όταν πλέον, συνειδητοποιεί πως ο Θανάσης πουλούσε έρωτα σε όλες για να τις αποσπάσει χρήματα, γίνεται έξαλλη και θέλει να τον εκδικηθεί.

Έτσι λοιπόν, η Αρετή, η Ασπασία και η Αναστασία παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και κρατούν τον Θανάση παρά την θέληση του, με στόχο να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Η Αναστασία φοβάται και κάνει πισω, ενώ οι άλλες δύο προχωρούν το σχέδιο τους και καταφέρνουν τα τσακίσουν τον Θανάση. Εκείνος, αναγκάζεται να επιστρέψει τα χρήματα προκειμένου να γλιτώσει από τα χέρια τους και να αφεθεί ελεύθερος.

https://www.epeisodia.gr/i-gi-tis-elias-to-e

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά