Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία!! (1)
Ναυπηγεία Κυνόσουρας συμφερόντων οικογένειας Καραμανλή.
Σύντομο ιστορικό με έγγραφα και φωτογραφίες ντοκουμέντα.
– Η εταιρεία ξεκίνησε το 1971 σαν μηχανουργείο ελαφράς κατασκευής ώστε να μετακινείται εύκολα.
– Το 1974 υπέβαλε αίτημα κατασκευής ναυπηγείου το οποίο απορρίφθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού “προς προστασίαν των υπαρχουσών αρχαιοτήτων (αρχαίων τάφων), της ιστορικότητας του χώρου και του περιβάλλοντος τούτον τοπίου”.
– Το 1975 η εταιρεία αγνοώντας την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, ισοπέδωσε την ανατολική πλευρά του Τύμβου, δημιούργησε σκάμμα βάθους 15 μέτρων, κατέστρεψε τάφους και αρχαιότητες με τα οποία μπάζωσε τη θάλασσα.
Μηνύσεις, καταγγελίες και σήματα διακοπής εργασιών, αποδείχτηκαν άνευ αξίας και σημασίας.
Τα μεγάλα συμφέροντα κατισχύουν του νόμου.
– Από το 1977 μέχρι σήμερα, το Ναυπηγείο λειτουργεί χωρίς άδεια ή έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού για οποιοδήποτε λιμενικό έργο ή κτίσμα ή κατασκευή ή μηχανολογική εγκατάσταση ή άδεια λειτουργίας ή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι μπανανίες ωχριούν.
– Το 2001 η περιοχή θεσμοθετήθηκε ως Ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας, όπου απαγορεύεται ρητά η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. (ΦΕΚ 1459 Β’ 2001).
Η εταιρεία προσέφυγε στο ΣΤΕ αλλά η προσφυγή απορρίφθηκε.
Σε πείσμα κάθε έννοιας νομιμότητας, λογικής και ηθικής, το ναυπηγείο εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.
– Το 2020 η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη (μεγάλη απάτη), επιβράβευσε το ναυπηγείο με άδεια διαλυτηρίου πλοίων, ό,τι χειρότερο για την υγεία, το περιβάλλον και τις αρχαιότητες..
Ενεργώντας σαν εκπρόσωπος του ναυπηγείου, και την μέθοδο της ένοχης σιωπής, άναψε πράσινο φως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, να εκδώσει την άδεια.
– Ακολουθώντας το παράδειγμα των ευπατρίδηδων της Κυνόσουρας, άρχισαν και οι υπόλοιποι “επιχειρηματίες” να μπαζώνουν και να ισοπεδώνουν. Τάφοι, τείχη και αρχαιότητες κατέληξαν στη θάλασσα, δημιουργώντας ζωτικό χώρο για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
– Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν καταλαβαίνουν.
Ολική τύφλωση ή ολική ανοχή και συνενοχή?
Στο επόμενο. Σύγχρονοι Εφιάλτες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά