Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μόσχα, 11 Οκτώβριου  2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσει τον εντελώς καινούριο κύκλο διαλέξεων, στη ρωσική, αφιερωμένο στην ιστορία της τέχνης, «Αιώνια λάμψη ομορφιάς. Η Ελληνική και Βυζαντινή καλλιτεχνική παράδοση» από τον ιστορικό της τέχνης, εξειδικευμένο στην ιστορία της αρχαίας ρωσικής και βυζαντινής τέχνης Αλεξάντρ Ζβέρεβ. Στο πλαίσιο του εν λόγω κύκλου διαλέξεων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη διάλεξη  με θέμα:

 

«ΑΙΩΝΙΑ ΛΑΜΨΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ»

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18:30 στον Οίκο Εθνοτήτων της Μόσχας, αίθουσα № 6, επί της οδού: 4, Novaya Basmannaya str., (metro station “Krasnie Vorota”), Moscow.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με υποχρεωτική προκαταρκτική εγγραφή/καταχώρηση!

Μπορείτε να εγγραφείτε για τη διάλεξη εδώ:

https://forms.gle/6RuiDKH3G7Cgkcn17

Όλοι γνωρίζουν καλά τις έννοιες κλασική εποχήκλασικισμός. Ξεκινώντας από την Αρχαία Ρώμη, οι καλλιτέχνες συχνά στράφηκαν στην αρχαία ελληνική τέχνη, αναζητώντας σε αυτή πηγή έμπνευση. Η ελληνιστική καλλιτεχνική παράδοση εντοπίζεται, επίσης, στη βάση, στο θεμέλιο της βυζαντινής τέχνης. Ακόμη και στην πρωτοπορία – avant-garde  του 20ου  αιώνα, η κλασική πολιτισμική κληρονομιά εντοπίζεται ως σημείο αναφοράς και ως  θεμέλιος λίθος έμπνευσης και δημιουργίας. Ωστόσο, στην εποχή του εκλεκτικισμού και του μεταμοντερνισμού, πολλοί άρχισαν να αμφισβητούν τη διαρκή σημασία του. Με βάση τα μνημεία της αρχαίας τέχνης, ο ομιλητής θα προσπαθήσει να δώσει τη δική του εκδοχή ως προς το  πού έγκειται η βασική ιδέα της ελληνικής καλλιτεχνικής παράδοσης, ώστε αυτή αποβεί σε μοναδικό φαινόμενο στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Alexander Sergeevich Zverev.

Αποφοίτησε το 1996 από τη Σχολή Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας  M.VLomonosov.

Κριτικός τέχνης, ιστορικός τέχνης, πολιτισμολόγος.

Εργάστηκε ως ερευνητής στα Μουσεία του Κρεμλίνου της Μόσχας (Καθεδρικά Μουσεία), στην Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια.

Διδάσκει στην Έδρα Παγκόσμιου Πολιτισμού στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, στο Ινστιτούτο Επιπρόσθετης Ειδίκευσης του Ρωσικού Κρατικού Κρατικού πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών-RGGU Εκπαίδευση RSUH.

Παραχωρεί κύκλους διαλέξεων και μαθημάτων για την ιστορία του παγκόσμιου και ρωσικού πολιτισμού, την ιστορία της αρχαίας ρωσικής και βυζαντινής τέχνης.

 

Σας περιμένουμε: στον Οίκο Εθνοτήτων της Μόσχας, αίθουσα № 6, επί της οδού:

4, Novaya Basmannaya str., (metro station “Krasnie Vorota”), Moscow.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18:30

Μπορείτε να εγγραφείτε για τη διάλεξη εδώ:

https://forms.gle/6RuiDKH3G7Cgkcn17

 

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος διαλέξεων μαγνητοσκοπείται και αναρτάται στο εδάφιο  «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυακού μας Τόπου
http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά