Η Πολυπολιτισμική Επιτροπή Βικτώριας – γνωστή με το ακρωνύμιο VMC – έχει πλέον στο επιτελείο της είκοσι νέους “συμβουλάτορες”, ανάμεσά τους και τον 21χρονο Αριστείδη Τσουλάκο.

Το Πολυπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας – Multicultural Youth Network (MYN) έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας.

Στην εκδήλωση, παρουσία των Επιτρόπων Νεολαίας και Κοινοτικής Εκπροσώπησης Luna Folly και Abi Akinbiyi, της υπουργού Πολυπολιτισμού Ros Spence, της προέδρου της Επιτροπής Viv Nguyen και του αντιπροέδρου Bwe Tha, οι είκοσι νεαρές και νεαροί ηλικίας 16 έως 25 αποδέχτηκαν τον διορισμό τους ως τοπικοί εκπρόσωποι των περιοχών τους ανά την πολιτεία.

Ο ομογενής Αριστείδης επιλέχθηκε για την περιοχή Eastern Metropolitan που καλύπτει τους δήμους Boroondara, Knox, Manningham, Maroondah, Monash, Whitehorse και Yarra.

Ο Αριστείδης Τσουλάκος με εκπροσώπους της VMC. Φώτο: Supplied.

Ο 21χρονος ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη μαθητής τη μικρή του επιχείρηση με χειροποίητα κεριά, η οποία και το 2019 υπήρξε φιναλίστ των βραβείων Bayside business excellence.

Έχει επίσης διατελέσεις και εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του NUGAS για το έτος 2021/2022.

“Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που με επέλεξαν ανάμεσα σε τόσους άλλους νέους από διάφορες πολιτισμικές καταγωγές”, δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο Αριστείδης Τσουλάκος.

“Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Επιτροπή και το γραφείο της υπουργού (Πολυποτισμού) για να βρούμε ευκαιρίες που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των μελών της κοινότητάς μας”.

Ο συμβουλευτικός ρόλος του Multicultural Youth Network θα αφορά ζητήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν νέοι της Βικτώριας από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, μεταξύ αυτών θέματα εργασίας, διακρίσεων, ρατσισμού και ψυχικής υγείας.

Η θητεία των εκπροσώπων είναι διετής και εθελοντική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2016, 49,1 τοις εκατό των κατοίκων Βικτώριας είτε έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, είτε έχουν γονέα που γεννήθηκε στο εξωτερικό και το 26 τοις εκατό μιλούν γλώσσα εκτός των αγγλικών στο σπίτι.

To Multicultural Youth Network (MYN) έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας. Φώτο: Supplied
https://neoskosmos.com/e