Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Άγνωστοι εισέβαλλαν στο εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο του αείμνηστου Αννίβα Αρτέμη και έκλεψαν καλούπια ενός πολεμικού και άλλων…

Τα Hannibal αποτελούν σημείο αναφοράς των ελληνικών ταχύπλοων σκαφών καθώς έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη θάλασσα. Ο δημιουργός, Αννίβας Αρτέμης απεβίωσε πριν από έναν περίπου χρόνο ( Σεπτεμβρίου 2021) στα 87 του χρόνια, αλλά άφησε πίσω του μία μεγάλη ιστορία που θα συνεχίσει όσο υπάρχουν ρομαντικοί του υγρού στοιχείου, όπως ήταν άλλωστε και ο ίδιος.

Πριν από μερικά χρόνια (το 2017) και με αφορμή την προκήρυξη ενός διαγωνισμού του Πολεμικού Ναυτικού, η Hannibal παρουσίασε ένα πρωτότυπο ταχύπλοο (σε κλίμακα 1 προς 10). Το συγκεκριμένο ήταν αόρατο από τον εχθρό, είχε πολλές δυνατότητες, ενώ χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από την σχεδίαση, ο τρόπος που ήταν κρυμμένα τα όπλα αλλά και ο τρόπος που μπορούσαν να κάνουν σε νησί απόβαση οι κομάντο.

Σύμφωνα με τον Αννίβα Αρτέμη ήταν ένα σκάφος μεγαλύτερο των 20 μέτρων με δυνατότητα τελικής ταχύτητας τους 60 κόμβους (1 κόμβος = 1,852 χλμ.).

Το πρωτότυπο (σε κλίμακα 1 προς 10) πολεμικό σκάφος που σχεδίασε ο Αννίβας Άρτεμης παρουσιάστηκε πριν από πέντε χρόνια (πηγή φωτό: Facebook: Hannibal Boats – R)

Έκλεψαν και άλλο υλικό

Τα σχέδια του συγκεκριμένου σκάφους όπως και τα καλούπια που είχε κατασκευάσει εκλάπησαν πριν από λίγες ημέρες στο εγκαταλειμμένο ναυπηγείο του που βρίσκεται λίγο έξω από την Ερμιόνη.

«Μόλις ενημερωθήκαμε οτι τα καλούπια του πολεμικού & του 12μετρου μοντέλου κλάπηκαν από το ναυπηγείο. Όπως επίσης και όλα τα αλουμίνια», ανάφερε χαρακτηριστικά η σελίδα Hannibal Boats – R, την οποία έχουν φτιάξει ιδιοκτήτες σκαφών Hannibal, με πάθος όχι μόνο για το προϊόν αλλά και για τον ίδιο τον Αννίβα.

Οι άγνωστοι έκλεψαν και τα καλούπια από ένα 12μετρο σκάφος αναψυχής (πηγή φωτό: Facebook: Hannibal Boats – R)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η κλοπή των συγκεκριμένων καλουπιών και ιδίως του πολεμικού σκάφους γεννά ερωτηματικά καθώς είναι και μία ιστορία που επαναλαμβάνεται και είχε συμβεί στο παρελθόν.

Όπως ο ίδιος ο Αννίβας έχει αποκαλύψει παλαιότερα είχαν κλέψει υλικό που αφορούσε κατευθυνόμενο βλήμα που είχε κατασκευάσει ο πατέρας του Ευάγγελος Αννίβας.

Ο θρύλος της κατασκευής σκαφών θαλάσσης Αννίβας Αρτέμης απεβίωσε το 2021

Πόσα Hannibal έχουν κατασκευαστεί;

Όσον αφορά την Hannibal, τα σκάφη που έχουν φτιαχτεί από το ελληνικό ναυπηγείο κυμαίνονται μεταξύ 250-300 μονάδων με διαστάσεις από 3,15 έως 10 μέτρα, με τις περισσότερες πωλήσεις να έχει η έκδοση των 4,55 μέτρων.

Τα περισσότερα Hannibal που σώζονται μέχρι σήμερα είναι σε άριστη κατάσταση καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν ιδιαίτερη σχέση με αυτά…
https://www.newsauto.gr/news/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά