Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

“ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022” – Επίσκεψη των Ολυμπιονικών και των πρωταθλητών του Συλλόγου “ΙΔΟΡΟ”

Γράφει ο Μάνος Κιλημάντζος

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, όπως κάθε χρόνο, έγινε η εκδήλωση τιμής και μνήμης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Πολλά τα δρώμενα, οι χαιρετισμοί και η θεατρική απόδοση απο γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, αλλά και η προσέλευση του κόσμου θεαματική !

Στον εορτασμό που οργάνωσαν ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, παρέστησαν πολλοί τιμώμενοι και μεταξύ αυτών παλιοί πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες και συμμετασχόντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες απο τον Σύλλογο “ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ με ΡΟΔΕΣ” (ΙΔΟΡΟ).

Τα μέλη του Συλλόγου που επισκέφτηκαν το νησί μας : 1. Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ 2. Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκης Τριπλούν, Πρόεδρος Συλλόγου Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες ΙΔΟΡΟ 3. Γιώργος Τζελίλης, Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών 4. Μαρία Σαμορούκοβα, Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης 5. Μαρίνα Βασαρμίδου, Οlympian αθλήτρια στίβου 6. Μαρία Χριστοφορίδη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών 7. Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ΤαεΚβοΝτο 8. Αργυρώ Γιαννικάκη, Πρωταθλήτρια Στίβου 9. Χριστίνα Γαλανοπούλου, Ειδική Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφερειάρχη Αττικής και Πρωταθλήτρια Άλματος εις ύψος

Την υποδοχή των πρωταθλητών μας ανέλαβε ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Σαλαμίνας: POURANGERS, με την κάλυψη της επίσκεψης να αναλαμβάνει η εφημεριδα μας (ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ), με τον υπογράφοντα αλλά και τον φίλο του Συλλόγου Θανάση Ξενο.

Την άφιξη των φιλοξενούμενων ακολούθησε η γνωριμία μας και η επιβίβαση των πρωταθλητών στις μοτοσυκλέτες για μία μικρή βόλτα γνωριμίας της Σαλαμίνας.

 

Αρχικά η πομπή πέρασε (πάντα με πολύ μικρή ταχύτητα) το παραλιακό μέτωπο της Κούλουρης με επιστροφή και κατεύθυνση προς το Αμπελάκι, όπου έγινε και η πρώτη στάση στο μνημείο της Ναυμαχίας με τον παιάνα των Σαλαμινομάχων και τις ασπίδες όλων των πόλεων που συμμετείχαν με τα πλοία τους στην Ναυμαχία.

Εκεί βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες και πήραμε και κάποιες δηλωσεις απο τους λιγώτερο ντροπαλούς .

Οι πρωταθλητές μας… Καθημερινοί ανθρωποι, εξαιρετικά πρόσχαροι, που με την αξία τους ανέβασαν την σημαία μας στην κορυφή του Κόσμου και μας έκαναν υπερήφανους!

Ξανά στις μοτοσυκλέτες και φτάνουμε στο Καματερό, όπου και ο τόπος της εκδήλωσης των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2022.

Εκεί είναι δεμένη η τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ (ακριβές αντίγραφο) και οι πρωταθλητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν το σκάφος απο κοντά και να βγάλουν κι άλλες αναμνηστικές φωτογραφίες, πριν οδηγηθούν στις θέσεις των τιμώμενων προσκεκλημένων για να απολαύσουν μία φαντασμαγορική εκδήλωση και να τιμηθούν απο τον Δήμαρχο Σαλαμίνας με τιμητικά, αναμνηστικά διπλώματα και μετάλια.

Πιστεύουμε καλοί μας, νέοι, φίλοι οτι απολαύσατε την ημέρα! Οι POURANGERS υποσχέθηκαν κι άλλες εκδηλώσεις με τα μέλη του ΙΔΟΡΟ.

Και το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ θα είναι πάντα εκεί για κάλυψη και ξενάγηση και παρέα.

Η Σαλαμίνα μας δεν εξαντλείται, σε μία μέρα, η μία επίσκεψη. Τους περιμένουμε ξανά να τους δείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δειτε βίντεο αλλά και φωτογραφίες απο την επίσκεψη των πρωταθλητών μας. Βίντεο : https://youtu.be/wmfzoZu4pGo

Φωτογραφίες: https://photos.app.goo.gl/Rqkwc3Uwnr7vJweP9

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ Μάνος Κιλημάντζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά