Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

.ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Μεγάλη γιορτή σημερα για την Σαλαμίνα μας, .

Γιορτή τιμής και δόξας, στους ήρωες Σαλαμινομάχους. Σε αυτούς που πριν 2.500 χρόνια, έγραψαν στην ιστορία του έθνους μας, μια ακόμα ηρωική σελίδα.

Μια από τις πιο ηρωικές, στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αύριο λοιπόν, η Σαλαμίνα, θα κάνει μια εικονική, φυσικά, αναπαράσταση, τιμώντας την ηρωική εκείνη νίκη κατά του Περσικού Στόλου, που καθόρισε πλέον τον ρουν της Ευρώπης.

Και της ανθρωπότητας. Θα έρθει και η αρχαία τρίηρης, το πιστό αντίγραφο δηλαδή, όπου θα γίνει ένα υπέροχο δρώμενο, στον ιστορικό λιμένα του Καματερού.

Μεταξύ των άλλων εκλεκτών που θα παραβρεθούν, την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καθώς και η πολιτευτής και υποψήφια της Β’ Πειραιώς, κυρία Μαργαρίτα Αβραντίνη, όπως και ο υποψήφιος του Β’ Τομέα της Αθήνας, κ. Μιχαήλ Καλουδάς.

Είναι γεγονός πως την αγάπη του, για το όμορφο νησί μας, την ηρωική Σαλαμίνα, την γεννέτειρα του Ευριπίδη και τόσων ακόμα σπουδαίων της ιστορίας, ο πρόεδρος, ο κ. Εμφιετζόγλου, πότε δεν έκρυψε.

Και σε κάθε κάλεσμα, είναι πάντα παρών. Αύριο λοιπόν, στις 7.00 το απόγευμα στην Ακτή Σαλαμινομαχων ο δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη της ιστορικής αυτής αναπαράστασης. Στην οποία θα συμμετάσχουν, και οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, (από τις «Αγριες Μέλισσες») ο Σταύρος Ζαλμάς και η Κατερίνα Διδασκάλου. Σίγουρα, θα είναι μια τελετή με ιδιέταιρη λαμπρότητα.

Μιας και δεν εορτάστικαν τα 2.500 χρόνια λόγω της…»πανδημίας» ας ζήσουμε τουλάχιστο αύριο τις στιγμές του μεγαλείου αυτής της Λαμπρής πτυχής. Θα παραστεί φυσικά εκπροσώπωντας το » Σαλαμινίων Βήμα» και ο κ. Φίλιππος Καρακώστας.

Όπου θα επιχειρήσει και μια δήλωση από τον εκλεκτό φιλοξενούμενο, τον πρόεδρο της Πατριωτικής Ένωσης, κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά