Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο   Κ Ε Ν Τ Ρ Ο   Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Α Σ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
 
Την Τετάρτη 21/9  ένας ακόμα συνάδελφος έχασε την ζωή του πέφτοντας στο κενό από ύψος 12 μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες μόνωσης σε κτίριο της «ΕΛΑΣΤΡΟΝ» στον Ασπρόπυργο.
Ο εν λόγω συνάδελφος έρχεται να προστεθεί στην λίστα των εργατικών ατυχημάτων αυτού του μήνα αφού στις 8/9  ένας ακόμα εργαζόμενος  έχασε την ζωή του σε εργοστάσιο πλαστικών και πάλι στον Ασπρόπυργο, ενώ στις 20/9 δύο ακόμα εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής της παλιάς γέφυρας, στον κόμβο Νέας Περάμου στα Μέγαρα.
Τι φταίει για την μακρά αυτή λίστα  θυμάτων που δυστυχώς καθημερινά μεγαλώνει?
Η απουσία μέτρων και ελέγχων για την ασφαλή εργασία, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, η ελλιπής εκπαίδευση των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας ή ο συνδυασμός όλων αυτών?
Ζητούμε άμεσα να διαλευκανθούν οι συνθήκες όλων των εργατικών ατυχημάτων , να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους, να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.
Δεν θα ανεχθούμε άλλη «θυσία» εργαζομένου στον βωμό του κέρδους και της αμέλειας.
Στην οικογένεια του θύματος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά