Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εμφανίζονται συχνά περιστέρια στο μπαλκόνι σας και σας χαλάνε τα φυτά ή το γεμίζουν με ακαθαρσίες; Σίγουρα σκέφτεστε πόσο θα θέλατε να ξέρετε τον τρόπο για να τα απομακρύνετε. Παρακάτω θα βρείτε 8 έξυπνες λύσεις για το πως να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας.

Απομακρύνετε πηγές νερού και φαγητού

Τα περιστέρια, για να επιβιώσουν, αναγκάζονται να ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις με μοναδικό στόχο την εύρεση φαγητού και νερού. Έτσι, η ύπαρξη πηγών νερού, σε λιμνούλες ή από κάποιο διακοσμητικό συντριβάνι, θα τα προσελκύσει στον χώρο σου. Αντίστοιχα, θα πρέπει να προσέχεις τα υπολείμματα φαγητού ή κάποια ψίχουλα που μπορεί να ξεχνάς στο μπαλκόνι σου. Όταν θα διαπιστώσουν, έστω και μια φορά, την ύπαρξη φαγητού θα επιστρέψουν ξανά στο σημείο. Έτσι, θα απαλλαγείς από τα περιστέρια και το καθάρισμα του μπαλκονιού σου από τις ακαθαρσίες τους.

Άπλωσε περιμετρικά βαζελίνη

Για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο μπαλκόνι σου μπορεί να δώσει λύση κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, η βαζελίνη. Τώρα θα σκέφτεσαι: “μα πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι χρησιμοποιώντας βαζελίνη;” Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η βαζελίνη είναι ικανή να απομακρύνει τα περιστέρια από τα σημεία στο οποία βρίσκεται. Τοποθέτησε λίγη βαζελίνη στα σημεία όπου κουρνιάζουν τα περιστέρια και απαλλάξου από αυτά.

Προσοχή! Αφού απομακρύνεις τα περιστέρια θα πρέπει να ασχοληθείς με τον καθαρισμό του μπαλκονιού. Κατά τον καθαρισμό των πλακιδίων, θα πρέπει να προσέχεις, ώστε να μην φθείρεις την επιφάνεια τους, ότας θα αφαιρείς τις ακαθαρσίες.

 Τα περιστέρια έρχονται στο μπαλκόνι και σας χαλάνε τα φυτά;

Χρησιμοποίησε βόλους Ναφθαλίνης

Άλλη μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τους βόλους ναφθαλίνης που χρησιμοποιούμε για τον σκόρο. Έχει αποδειχθεί πως τα περιστέρια απεχθάνονται την μυρωδιά της ναφθαλίνης και έτσι είναι ένα συστατικό που μπορεί να τα κρατήσει μακριά. Σου προτείνουμε να τοποθετήσεις τους βόλους σε εσοχές της κεραμοσκεπής σου ή στην μαρκίζα.

Χρησιμοποίησε Μπαχαρικά

Τα περιστέρια από τη φύση τους μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Συγκεκριμένα, σου προτείνουμε να ρίξεις σε διάφορες περιοχές του μπαλκονιού σου μπόλικο πιπέρι ή κανέλα. Για να είναι επιτυχημένη αυτή η τεχνική, θα πρέπει τα μπαχαρικά να βρίσκονται σε ικανοποιητικές ποσότητες. Μην ξεχάσεις να τα ανανεώνεις ανά λίγες μέρες, για να μην χάνουν τη μυρωδιά τους.

Τοποθέτησε Απωθητικές ακίδες

Οι απωθητικές ακίδες είναι ένα σύστημα απώθησης πουλιών, το οποίο δεν βλάπτει ούτε τραυματίζει τα πουλιά. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη στο εμπόριο και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του χώρου σταθμεύουν τα πτηνά. Αυτά τα σημεία μπορεί να είναι περβάζια παραθύρων, φώτα, καμινάδες, κάγκελα κλπ. Αντέχουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στην UV ακτινοβολία του ήλιου, οπότε αποτελεί μια επιλογή που μπορεί να παραμείνει στον χώρο σου για αρκετό καιρό. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει απλά χρησιμοποιώντας σιλικόνη, αλλά μπορείς και να τις βιδώσεις στην επιφάνεια που χρειάζεται.

Κρέμασε παλιά CD

Μια από τις πιο παλιές τεχνικές, ίσως και η πρώτη σκέψη στην ερώτηση “πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι” είναι η χρήση των παλιών σου CD. Είναι μια ανέξοδη λύση και αρκετά αποτελεσματική, καθώς τα περιστέρια έχουν την τάση να απομακρύνονται όταν βλέπουν τέτοιες επιφάνειες, νομίζοντας πως είναι ήδη εκεί άλλα περιστέρια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρεμάσεις μερικά CD στα σημεία που κρίνεις απαραίτητο, και θα απαλλαγείς από τους επισκέπτες σου. Προσοχή όμως: η λύση αυτή μπορεί να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα και να ξεγελάσεις τα περιστέρια, αυτό όμως δεν θα συμβεί για πολύ. Με τον καιρό θα καταλάβουν πως ο κίνδυνος δεν είναι υπαρκτός και θα σε επισκεφτούν ξανά.

Αγόρασε Απωθητικό spray κατά των περιστεριών

Μια πολύ εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι να προμηθευτείς κάποιο απωθητικό spray κατά των περιστεριών από οποιοδήποτε pet shop. Υπάρχουν έτοιμα προς χρήση spray, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ψεκασμό σε περβάζια παραθύρων, μπαλκόνια, βεράντες, τέντες κλπ. Τα spray αυτά παρασκευάζονται με φυσικό και δεν περιέχουν βιοκτόνα.

Η διαδικασία χρήσης είναι απλή, όμως, για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τα ακόλουθα βήματα. Πριν χρησιμοποιήσεις το spray, κρίνεται απαραίτητο να έχεις καθαρίσει καλά την περιοχή από ακαθαρσίες, απομακρύνοντας έτσι τα αρωματικά ίχνη που αφήνουν τα περιστέρια. Έπειτα, μπορείς να ψεκάσεις καλά την περιοχή, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία για τις επομένες 2 με 3 μέρες.

Είναι σημαντικό να υπάρχει επανάληψη στους ψεκασμούς καθώς ενισχύεται η απωθητική δράση του spray. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι να επαναλαμβάνεις τον ψεκασμό στα συγκεκριμένα σημεία μετά από δυνατή βροχή, καθώς το νερό θα ξεπλύνει και θα εξαφανίσει το απωθητικό. Ειδικά στις τέντες των μπαλκονιών, όπου μπορεί να μαζεύονται τα περιστέρια, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις περισσότερες φορές την διαδικασία, για να απαλλαγείς από αυτά.

Αγόρασε συστήματα που εκπέμπουν υπέρηχους

Είναι μια λύση που χρησιμοποιείται συχνά για την απομάκρυνση διάφορων ζώων, κυρίως των εντόμων. Όμως και στην δική σου περίπτωση μπορείς να βρεις αντίστοιχα συστήματα που παράγουν υπερήχους και διώχνουν τα περιστέρια μακριά. Υπάρχουν στο εμπόριο ολοκληρωμένα συστήματα που απωθούν τα πουλιά με την χρήση υπερήχων, ενώ παράλληλα παράγει λάμψεις φωτός που διώχνουν τα περιστέρια από την περιοχή σου. Λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, χωρίς ρεύμα, οπότε αποτελεί επίσης μια οικονομική λύση που θα αποφέρει αποτέλεσμα.

https://www.athensmagazine.gr/articl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά