Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με την στάση τους και τις πολιτικές τους επιλογές, δίνουν μια ακόμα σκληρή και πισώπλατη λαβωματιά, στην Εύρώπη και στους λαούς της.

…Σήμερα η Σαλαμίνα, με μια λαμπρή τελετή, θυμίζει στους Ευρωπαίους, πως από εκεί, από το νησί αυτό, ξεκίνησε η ελευθερία τους. Και η ανεξαρτησία της Ευρώπης. Διότι αν εκείνη η Ναυμαχία, είχε αντίθετα αποτελέσματα, η Ευρώπη από τότε, θα ήταν έρμαιο των Περσών.

Ένα πολιτικό, εθνικό και θρησκευτικό εργαλείο, στα χέρια της Περσίας. Με την απόλυτη κυριαρχία, της Μουσουλμανικής θρησκείας.

Και μόνο αυτό, από τα τόσα άλλα, αν αναγνώριζαν, οι λαοί και οι γελοίοι, οι πουλημένοι, ηγέτες τους, η συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Και ο σεβασμός τους θα είχε ένα ουσιαστικό βάρος.

…Σήμερα λοιπόν, στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, θα πραγματοποιηθεί, μια τελετή τιμής, προς τους ήρωες εκείνους, που υπό τον Θεμιστοκλή, διέλυσαν και εξαφάνισαν τον ισχυρότερο τότε στόλο του κόσμου.

Τον πανίσχυρο, Περσικό στόλο. Μια χούφτα Έλληνες, βαρκάρηδες, είναι αυτοί που χάρισαν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα. Και την δίδαξαν ανδρεία.

Την εκδήλωση λοιπόν, παρουσιάζει η ηθοποιός, Μαρία Βασιλείου.

Ενώ κεντρική ομιλήτρια, θα είναι η αρχαιολόγος και υποψήφια διδάκτωρ αρχαιολογίας, του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Εύη Μικρομάστορα. Θα υπάρξει και η μουσική παρουσία, της φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμινίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Χρόνη Μιχαλάκη.

Η έναρξη της τελετής θα γίνει στις 18.30. Εκ μέρους της «Πατριωτικής Ένωσης» και του πολύ άξιου προέδρου της, κ. Προδρόμου Εμφιετζόγλου, στεφάνι στον Τυμβο των Σαλαμινομάχων, θα καταθέσει η υποψήφια βουλευτής, για την Β’ Πειραιά, κ. Μαργαρίτα Αβραντίνη.

Η πολύ δραστήρια αυτή Πειραιώτησα, που με τόση συνέπεια και δοτικότητα βρίσκεται στο πλευρό όλων.

Την Κυριακή στην Αναπαράσταση της Ναυμαχίας, που θα γίνει στην ιστορική περιοχή του Καματερού, Σαλαμίνας, όπου θα καταπλεύσει εκεί και η Τρίηρης θα έρθει στο νησί και ο πρόεδρος κ.Εμφιετζόγλου.

Όπου μαζί με την κ. Αβραντίνη, θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Θα τα γράψουμε αύριο αυτά. Σήμερα για την Πατριωτική Ένωση, η κ. Αβραντίνη, με δέος και σεβασμό, προς εκείνους τους ήρωες, θα καταθέσει το στεφάνι της.

Η αλήθεια είναι, πως με μια δημοσκόπηση που έχει γίνει, η Πατριωτική Ένωση και ο πρόεδρος της, σαφώς και η αγαπητή μας Μαργαρίτα, έχουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εκτίμησης και προτίμησης, των δημοτών της Σαλαμίνας.

Οι οποίοι πλέον, αναζητούν στη πολιτική, εντιμότητα, ήθος, σοβαρότητα, καθαρότητα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και φυσικά, επιτέλους, εθνική συνειδήδηση.

Στοιχεία που στην απόλυτη πληρότητα τους, τα έχει η Πατριωτική Ενωση. Και ο αγωνιστής, αυτοδημιούργητος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Κάθε επιτυχία λοιπόν ευχόμαστε. Για το καλό αυτής πια της έρημης Ελλάδας μας.

Την σημερινή εκδήλωση, όπως και της Κυριακής, για το «Σαλαμινίων Βήμα», θα παρακολουθήσει συνεργάτες της εφημερίδας μας

Επιτυχία εύχομαι λοιπόν και στην σημερινή εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά