Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τα τελευταία 13 χρόνια ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις σε όλο το νησί, ενώ παράλληλα έχει δωρήσει και δεκάδες δένδρα σε σχολεία με μοναδικό στόχοτην περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού του τόπου μας και όχι μόνο.
Η φροντίδα (ποτίσματα, στηρίξη κλπ.) των 100άδων δένδρων και φυτών που έχουν φυτευθεί σε δημόσιους χώρους μέσα στον αστικό ιστό του νησιού σχεδόν πάντα γινόταν και γίνεται με μέριμνα μόνο (δυστυχώς) των μελών του Ομίλου και με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνάει το 90%. Τα μόνα δένδρα που φυτέψαμε και δεν ευδοκίμησαν ήταν όσα κάποιοι με δόλο κατέστρεψαν (δενδροφύτευση στην παραλία Αιαντείου – 2013) και όσα παρά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων παρατήθηκαν στην τύχη τους (Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας – 2017).
Στις 20 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία μας δενδροφύτευση σε Παλούκια (γύρω από το Πάρκο), Σελήνια (πλατεία Αγίου Νικολάου) και Σαλαμίνα (χώρος λαϊκής αγοράς).Φαίνεται πως κάποιοι ονειρεύονται τη Σαλαμίνα ως ένα νησί από μπετόν καθώς: α. Στα Παλούκια ξεριζώσαν και έκλεψαν 4 δένδρα ενώ έσπασαν άλλα 2, β. στη Σαλαμίνα έκοψαν με πριόνι 3 δένδρα και έσπασαν άλλο 1 καιγ. το κερασάκι στην τούρτα ήταν η καταστροφή ενός δένδρου ύψους πάνω από 2 μέτρα που φυτεύτηκε από τον ΠΕΡΙΒΟΣ στο Καματερό πριν από 10 χρόνια και απ’ό,τι φαίνεται το κατακρεούργησε σκαπτικό μηχάνημα που εκτελούσε έργο στη συγκεκριμένη περιοχή (είναι δυνατόν να μην το είδε;)
Ότι η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί είναι δεδομένο, η επιτυχία της όμως δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Καλούμε τους συμπολίτες μας και τις αρχές του τόπου να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας, ώστε όσοι καταστρέφουν, κλέβουν και δε νοιάζονται για τη φύση να καταλάβουν πως στη Σαλαμίνα αγαπάμε το πράσινο και οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες και δε μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά