Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα. Μια βραδιά, που μας έφερε με έναν τόσο μαγικό τρόπο, κάποιες χιλιετίες πίσω. Τότε πού ή ομορφιά, μετρούσε με πολλαπλή βαρύτητα από ότι σήμερα.

Ήταν η βραδιά Διαγωνισμου, του Αρχαιοελληνικού Κάλους. Που με τόση ακρίβεια, με πραγματικά αξιοθαύμαστη πιστότητα προσέγγισης, διοργάνωσε ο Βασίλης Ντάτσος.

Ο οποίος φρόντισε, ακόμα και το χαρτί με τα ονόματα των συμμετεχόντων, που καταγράφαμε την βαθμολογία, τα μέλη της επιτροπής, να είναι μέσα σε έναν φάκελλο που σε μεγάλο βαθμό θύμιζε πάπυρο. Σίγουρα προηγήθηκε απο τον Βασίλη, μεγάλη έρευνα. Στους τίτλους, στα σύμβολα, στα ονόματα, στο κάθε αναβιώσημο στοιχείο.

Αψογη και η ορχηστρα με τα αρχαιοελληνικά όργανα. Άψογες οι ενδυμασίες, τα πέδιλα, πιστά κι αυτά της εποχής, το χτένισμα. Τα πάντα, με τόσο σεβασμό μελετημένα και στημένα από τον ακούραστο Βασίλη Ντάτσο. Πανέμορφες οι κοπέλες, που τόσο δυσκόλεψαν την επιλογή μας.

Για τους άνδρες δεν μπορώ να πω το ίδιο, ελπίζω του χρόνου στην επανάληψη, να υπάρχει καλύτερη επιλογή. Υπέροχος ο χώρος. Τι ήταν αυτο; Τι συγκρότημα, αυτό το «Poseidon Resort» Κρίμα που δεν ανήκει πλέον, σε Ελληνόκτητα συμφέροντα. Το συνιστώ πάντως.

Είναι μια ολόκληρη, μαγευτική πολιτεία. Που ξεκινάει από πάνω, από το δρόμο σχεδόν και με έναν υπέροχο οδικό λαβύρινθο με κήπους, που καταλήγει στις δύο τρεις δικές του παραλίες. Και στην τεραστίων διαστάσεων πισίνα που έγινε η εκδήλωση.

Χρόνια ταξιδεύω στον κόσμο, με τη δουλειά μου. Τέτοιο θαύμα, δεν έχω δει πουθενά. Ενα

μπράβο

και για την επιλογή του χώρου λοιπόν. Τώρα για τον Κώστα τον Βενετσανο, τι να πω; Πρύτανης πια στην παρουσίαση και τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Άνετος, ακούραστος, ευρηματικός, μετρημένος. Ο Κώστας Βενετσάνος έχει πια γράψει την ιστορία του, με χρυσά γράμματα. Το να μιλήσω εγώ γι αυτόν, είναι τουλάχιστο, ιεροσυλία. Υπέροχη και η κυρία Τζέφη Ζαχαροπούλου.

Ευγενέστατη, με υπέροχη ευφράδεια, με σωστά Ελληνικά, με καθαρή άρθρωση, με σωστές παρεμβάσεις. Ήταν μια βραδιά μαγευτική. Μπράβο σε όλους. Στον Βασίλη, στον Κώστα, στην Τζέφη. Στον δήμαρχο που πίστεψε στην ιδέα και πολύ σωστά έκανε.

Και που την στήριξε. Του το είπα και προφορικά. Δίπλα μας στην επιτροπή κάθονταν.

Του χρόνου αν επαναληφθεί, καλό θα είναι τα μέλη αυτής, να επιλέγουν με λίγο καλύτερα κριτήρια. Γιατί δεν είναι μια πασαρέλα ομορφιάς, κάποιων καλλιστείων. Μα μια εκδήλωση που ξεδιπλώνει ιστορία. Και θέλει στην αξιολόγηση ιδιαίτερη καλλιέργεια.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, εγώ μαγεύτικα. Ήταν όλα τέλεια. Και ευχαριστώ για την τιμή της δικής μου συμμετοχής. Πλάι μου στην επιτροπή ήταν και η καταξιωμένη ηθοποιός, Μαρία Κωστούλα-Καρύδα που είναι και πολιτευτής με την «Ελληνική Λύση», στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Και ο φίλος επιχειρηματίας Θεόφιλος Τσιτσιμπάκος. Η κυρία αναστασια Κουκουμάνου, που κάλυπτε φωτογραφικά την εκδήλωση. Παρών ο υπέροχος φιλος και δεξί χέρι του Μάρκου Σεφερλή Pavlos Vozas, ο υπέροχος Παύλος μας. Με το αστείρευτο χιούμορ του. Παρών και ο καλός μου φίλος, ο επιχειρηματίας, Σπύρος Λιόλιος και η αγαπημένη μου Χαρουλα Λιολιου, που η καλλιέργεια τους, η κουλτούρα τους, τους υπαγόρεψε, στο να φύγουν από τη Γλυφάδα που μένουν και να έρθουν εκεί δύο χιλιόμετρα μετά το Λουτράκι.

Εννοείται πως και για να ειδωθούμε, που ξέρουν πόσο τους αγαπώ.

Τέλος. Κλείνω με ένα ακόμα μπράβο, στον Βασίλη που είχε την ιδέα. Και την πάλαιψε μέχρι να την στήσει. Στον Κώστα, στην Τζέφη, σε όλους. Δεν ξέρω τι περισσότερο ήταν η χθεσινή βραδιά; Ένα θεατρικό δρώμενο, αναβίωσης ιστορικών στιγμών από το αρχαιοελληνικό κάλος;

Η ένας διαγωνισμος ομορφιάς, πάνω στα αρχαιοελληνικά πρότυπα.

Ήταν κάτι ανάμεσα. Στημένο με απόλυτο σεβασμό στα αρχαιοελληνικά ιδεώδη. Στην αρχαιοελληνική αίσθηση περί ομορφιάς. Στημένο με γνώση και με σκληρή δουλειά. Ότι και να ήταν λοιπόν, ένα μπράβο ακόμα.

Και δύναμη για του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά