Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής πλατφόρμας zoom

Τετάρτη, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 /-/-/- /-/-/ ώρα 20:00

 2022_09_15_15

του Έλληνα σκηνοθέτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/88972123560?pwd=TWJHZHFCbWZpcnB3djBRTWsrcmxpUT09

Meeting: 889 7212 3560

Passcode: 966333

 

Μόσχα, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ  !!!, στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!

Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς  συνδράμουμε στη διερμηνεία!!!

2022-07-18_13-51-01

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!! –  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος!!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην πέμπτη για εφέτος on-line διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ α-λα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Σάς περιμένουμε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ “ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ του ΠΕΛΑΓΟΥΣ του Έλληνα σκηνοθέτη, δημοσιογράφου Γιώργου Μεσσάρη.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα έχουμε τη δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της ταινίας, τον διακεκριμένο Έλληνα δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Γιώργο Μεσσάρη !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/88972123560?pwd=TWJHZHFCbWZpcnB3djBRTWsrcmxpUT09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting: 889 7212 3560

Passcode: 966333

Γιώργος Μεσσάρης, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Μεσσάρης, ιδρυτής της εταιρίας παραγωγών Omega Audio Visual Productions, έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες για 45 και πλέον χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετανάστευσε στην Αυστραλία (1970) και αμέσως άρχισε να εργάζεται στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά). Τα τρία πρώτα χρόνια σαν δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Νέα Πατρίδα», «Ελληνικός Κήρυκας», «Ο Κόσμος» και το περιοδικό «Ελληνίς» στο Σίδνεϊ. Παράλληλα ήταν για δεκαετίες συνεργάτης των εφημερίδων «Νέος Κόσμος» και «Νέα Ελλάδα» της Μελβούρνης.

Έχουν δημοσιευθεί πάνω από 8.000 ενυπόγραφα άρθρα και συνεργασίες του. Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει εκατοντάδες ραδιοφωνικά προγράμματα (κυρίως ντοκιμαντέρ) στους σταθμούς 2SER-FM, Symban, 2ΕΑ (Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Αυστραλίας) του Σίδνεϊ. Από το 2000 και για έντεκα χρόνια ήταν μόνιμος εκφωνητής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο SBS. Με ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μεσσάρη ξεκίνησε το 1979 τα προγράμματά του ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SBS.

Εξάλλου είχε την επιμέλεια κειμένων τηλεοπτικών εκπομπών και εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων με συμμετοχή σε πολλές απ’ αυτές καθώς και την επιμέλεια παραγωγής και παρουσίασης τηλεοπτικών ιστορικών (κυρίως) ντοκιμαντέρ.

Έχει εμφανισθεί –σαν φιλοξενούμενος– σε αμέτρητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αυστραλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεχίζει να αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης και «Ο Κόσμος» του Σίδνεϊ. Παράλληλα άρθρα του φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικούς  διαδικτυακούς τόπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική και Ρωσία.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και Ραδιοτηλεοπτικών Παρουσιαστών Αυστραλίας.

Ο Γιώργος Μεσσάρης επικοινωνεί τακτικά με το ρωσικό κοινό, μέσα από τη στήλη του «Τελεία και παύλα» στον Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π. http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/ , εμπλουτίζοντάς μας τακτικά με καυστικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα για τα επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τη Χώρα μας. Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

«Λουλούδια Του Πελάγους»

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

(ΣΕ 4 ΓΛΩΣΣΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ)

 

Έτος παραγωγής: 2015

Διάρκεια: 71

ΣΥΝΟΨΗ

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές τής Κεφαλλονιάς και τής Ιθάκης αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία τους, όπως την αφηγούνται διάφοροι ακαδημαϊκοί.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή συμμετοχή των Κεφαλλονιτών στην επιστημονική και οικονομική ζωή της Ρωσίας.

Η ιστορία αρχίζει από τη μακρινή Αυστραλία από όπου ξεκινά ένα νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους για να επισκεφθούν τη γενέτειρα τους, την Κεφαλλονιά. Τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο, γεμάτοι χαρά, ο παππούς και η γιαγιά. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ τούς βλέπουμε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και σε εκδηλώσεις. Όμως, η χαρά της επίσκεψης μετατρέπεται σε θλίψη όταν φθάνει η στιγμή του αποχωρισμού…

Στη φωτογραφία ο Ρωσσέτος Λούζης και η Μιμή Παϊζάνη σε μια σκηνή του ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους».

2020-07-10_18-21-02

Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

2022_09_01_15 

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων!

 Σάς περιμένουμε στην τέταρτη για εφέτος προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ α-λά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με δύο ταινίες, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο https://us02web.zoom.us/j/88972123560?pwd=TWJHZHFCbWZpcnB3djBRTWsrcmxpUT09

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά