Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Για μια χρονιά ακόμα, ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος, ο δωρητής του μνημείου Μικρασιατών Προσφύγων, θα παρευρεθεί στην αγαπημένη του πόλη. Στην πόλη αυτή, που πρωτοείδε το φως της ζωής, στην Τρίπολη.

Στην πόλη που με σεβασμό καθε χρόνο, τιμάει το Μικρασιατικό έπος.

Ακριβώς εκεί που ήταν κάποτε, η περιοχή «προσφυγικά». Με μια εμβληματική τελετή, εορτάζει την Ημέρα Εθνικής Μνήμης. Θυμίζοντας εκείνη την φοβερή Γενοκτονία, των Ελλήνων της Μικρας Ασίας, από το Τουρκικό κράτος.

Ένα γεμάτο δέος προσκύνημα, στον Ελληνισμό εκείνον, που σήκωσε στους ώμους του, την πιο οδυνηρή προσφυγιά, που ζησε η χώρα μας. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Μια εκδήλωση γεματη λαμπρότητα, αντάξια της τιμής, σε κεινον τον ηρωικό Ελληνισμό.

 

Τη φροντίδα της διοργάνωσης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Υπό τη στήριξη και την γενική οργανωτική επιμέλεια του «Συλλόγου Φιλικών» και του δραστήριου προέδρου του συλλόγου, Νικολάου Τσιαμούλου. Του καλου μου φίλου Νίκου.

Η τελετή πραγματοιείται στην Πλατεία Προσφύγων Μικρας Ασίας, «Γιώργος Καραγιάννης» Κάτω από το επιβλητικό μνημείο που δώρισε στην πόλη ο σπουδαίος αυτός Έλληνας, ο Γιώργος Καραγιαννης.

Την Κυριακή λοιπόν, παρά τις ανθρώπινες δυσκολίες του ανθρώπου, ο Γιώργος θα είναι και φέτος στην εκδήλωση.

Να τιμήσει με την παρουσία του, όλους μας. Μιας και φέτος με την ευκαιρία των 100 ετών από την τραγωδία, σίγουρα στις εκδηλώσεις, θα υπάρχει και μια επιπλέον λαμπρότητα. Ενα ακόμα λοιπόν προσκύνημα και φέτος, από τον Μέγα Δωρητή του μνημείου και της περιβαλοντικής διαμόρφωσης του χώρου, από τον γνωστό κινηματογραφιστή, μεγάλο-παραγωγό, και ιδρυτή των ΚΑΠΑ στούντιος Γιώργο Καραγιάννη.

Που μαζί με τον Γιάννη τον γιο του, είναι οι παραγωγοί του «Σασμού», της «Άγριες Μέλισσες» και αρκετών ακόμα σειρών, που σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Την Κυριακή λοιπόν, όλη η Τρίπολη θα δώσει το παρόν της στην εκδήλωση αυτή τιμής, που φέτος κλείνει τον έναν αιώνα, από την τραγωδία.

Οι φωτογραφίες που αναρτώ είναι από την περσινή εκδήλωση.

 

Στην πρώτη φωτογραφία, από δεξιά ο δήμαρχος της Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο φίλος πρόεδρος του συλλογου Φιλικών και ψυχή της διοργάνωσης της λαμπρής αυτής τελετής, Νίκος Τσιαμούλος, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο γιος του Γιώργου, πλάι του η σύζυγος του Άγη και δίπλα της η ταπεινότητα μου.

Στη δεύτερη φωτογραφία, ο Γιώργος Καραγιαννης τη στιγμή που μου είπε ένα αρκετά έξυπνο ανέκδοτο.

Μέσα στο αγαπημενο μας καφέ» Φιλικών» απέναντι από την πλατεία.

Η τρίτη φωτογραφία δείχνει άποψη του μνημείου.

Και η τέταρτη από προηγούμενη χρονιά, δείχνει τον Νίκο, τον Γιώργο και τη γλυκιά του σύντροφο τη Ναυσικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά