Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.
…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Ένα πραγματικά λαμπερό αστέρι. Με μια άσβεστη, μαγευτική λάμψη. Μια από τις πιο περιζήτητες και τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες που έχουμε. Η γλυκιά μας Ναντια Καραγιάννη. Που και αυτό το καλοκαίρι, στιγμή δεν κάθησε. Πάνω από 80 συναυλίες, σε όλη την Ελλαδα. Απο τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Που δείχνουν και το πόσο πολύ τη ζητάει ο κόσμος. Γιατί και οι Δήμοι που τις διοργανώνουν, οι Περιφέρειες, οι διάφοροι φορείς, τον σφιγμό του κόσμου αφουγκράζονται και καλούν τους καλλιτέχνες. Κάθε μέρα σχεδόν και σε μια άλλη πόλη.

Κάποιες φορές, μαζί της πηγαίνει και ο Χρήστος, όταν δεν έχει ιατρείο, ο εξαίρετος γιατρός μας. Συνήθως όμως, πηγαίνει με τους μουσικούς της και τον χαρισματικό, Νίκο Καραγιάννη. Επειδή τη Ναντια την ξέρω καλά, έχω την τιμή της φιλίας της πολλά χρόνια, ξέρω και το ποσό προετοιμασμένη πηγαίνει σε κάθε της εμφάνιση.

Και πόσο πολύ τα δίνει όλα. Ψυχή καταθέτει σε κάθε της εμφάνιση. Γι αυτό και είναι πάντα ανανεωμένη, με κάτι καινούργιο κάθε φορά.

Το μόνο σταθερό του ρεπερτορίου της, είναι το τραγούδι που γράψαμε μαζί. Το καινούργιο της τραγούδι, που έχει τον τίτλο «Της Ρωμιοσύνης τα χαμένα». Σε μουσική του Νίκου Καραγιάννη και ποίηση δική μου. Ένα τραγούδι που αρέσει πολύ στο κοινό, που πάντα της το ζητάει, ξανά και ξανά. Είναι αυτό που αναρτώ, από την προχθεσινή συναυλία της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Την Παρασκευή που μας έρχεται, η Ναντια θα είναι στην Τρίπολη.

Στην ιστορική πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων, Γιώργου Καραγιάννη. (Πρώην Φιλικών) Και απο εκεί θα έχω στιγμιότυπα, να αναρτήσω με ένα ανάλογο κείμενο. Η Ναντια κατάγεται από τα γειτονικά με την Τρίπολη, Τρόπαια. Τον τόπο που ξεκίνησε την λαμπρή της πορεία εκείνη και ο αδελφός της ο Μπάμπης Τσέρτος. Τον οποίο πήρε τηλεφωνο, ο Γιώργος Νταλάρας, για να του πει το μπράβο

του, για το τραγούδι μας. «Της Ρωμιοσύνης τα χαμένα» Και το ποσό πολύ του άρεσε. Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα, στον φίλο τον Γιώργο για την καλοσύνη, την ευγένεια και την λεβεντιά του. Τέλος να πω, πως την Κυριακή θα είμαι και γω στην Τρίπολη, μαζί με τον κύριο Γιώργο Καραγιάννη, για την ετήσια εκδήλωση, που γίνεται στην μνήμη των Προσφύγων της Μικρας Ασίας. Θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά