Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο Ιπποκράτης έλεγε πως όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο.

Απο την Μαργιαννα Kαρακωστα 

Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο, λέει η Αγιουβερδική Ιατρική. Παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστό στους περισσοτέρους ανθρώπους, έχουμε δύο εγκεφάλους.

Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τον εγκέφαλο που βρίσκεται στο κρανίο.

Υπάρχει όμως ένας δεύτερος εγκέφαλος στα έντερα.

Το σημείο του αφαλού είναι το κέντρο 72.000 νεύρων του σώματος.

Είναι η περιοχή που κατακρατεί τις περισσότερες τοξίνες επιβαρύνοντας έτσι ολόκληρο το σώμα.

Οι δύο εγκέφαλοι του οργανισμού μας επικοινωνούν αμφίδρομα και ο ένας μπορεί να επηρεάσει τον άλλον. Έτσι εξηγείται γιατί το στρες μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στο γαστρεντερολογικό σύστημα.

Όπως ο βασικός εγκέφαλος έτσι και ο εντερικός εγκέφαλος έχει την ικανότητα να μαθαίνει, να θυμάται και να παράγει συναίσθημα.

Στα τελευταία στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, αυτοί οι δύο εγκέφαλοι συνδέθηκαν μέσω του Πνευμονογαστρικού Νεύρου. Αυτό είναι το μακρύτερο όλων των κρανιακών νεύρων, και σχηματίζει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ του εγκέφαλου και των σπλάχνων.

Ακριβώς λόγω αυτής της απευθείας σύνδεσης, η κατάσταση των σπλάχνων έχει μια προφανή επίδραση πάνω στη ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπου.

Όταν ασκήστε στην γιόγκα το κέντρο της κοιλιάς ασκείται σχεδόν καθόλη την διάρκεια και σε συνδιασμό με πιο συγκεκριμένα ασανα και τρόπων καθαρισμού η λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος διορθώνεται.

Στην γιόγκα το κέντρο του αφαλού είναι το τρίτο τσάκρα «μανιπουρα» λέγεται και ομφαλικο ή ηπατικό. Θα το άκουσε και ως ηλιακό πλέγμα!

Σίγουρα θα παρατηρήσετε διάφορα καθώς ασκήστε ειδικά εάν υποφέρετε από κολίτιδα, έλκος, τυμπανισμο, ευερέθιστο έντερο.

Το σώμα μας είναι σοφό από κατασκευής του ακούστε το και η καθημερινότητα σας θα αποκτήσει ποιότητα! Μαργιαννα Kαρακωστα Δασκαλα Γιογκα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά