Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο Αυστριακός καγκελάριος Μέτερνιχ, αυτός ο σατανικός νους και μεγάλος εχθρός της Ελλάδος, ήταν ο εμπνευστής της περιβόητης “Αρχής της Νομιμότητας” που υιοθέτησαν και υπέγραψαν όλοιο οι βασιλιάδες και τα ανακτοβούλια της Ευρώπης , στο Συνέδριο της Βιέννης το 1815, ωστε να μην επαναληφθεί μία νέα Γαλλική Επανάσταση και να μην υπάρξει μία νέα αιματοβαμένη “Ναπολεόντεια” περίοδος.

Σύμφωνα με την συνθήκη, τις αποφάσεις έπαιρναν μόνο οι ηγεμόνες των κρατών, ενώ ο λαός (ακόμα και οι πλούσιοι αστοί) δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο παρέμβασης.

Η σκλαβιά θεωρείτο ευλογημένη απο τον θεό ακόμη κι όταν ο δυνάστης  ήταν ετερόδοξος, όπως στην περίπτωση της Ελλάδος με τους Οθωμανούς.

Για να εφαρμόσει την αρχή της νομιμότητας, ο Μέτερνιχ συνέστησε την διαβόητη “Ιερή Συμφωνία” στην οποία συμμετείχε και ο ορθόδοξος Τσάρος Αλέξανδρος.

Με βάση λοιπόν τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Βιέννης, χτυπήθηκαν όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην Ιταλία, Ισπανία, Νεάπολη και Πεδεμόντιο.

Την ίδια μοίρα  είχε και η εθνική οργάνωση των Ελλήνων , η Φιλική Εταιρεία, που αντιμετωπίστηκε σαν ανατρεπτική και εγκληματική, όχι μονο απο τους Ευρωπαίους αλλά και απο πολλούς δικούς μας Έλληνες όπωψς για παράδειγμα ήταν ο μητροπολίτης Ουγγροβλαχίας Ιγνάτιος, ο Φαναριώτης Μαυροκορδάτος και ο ηγεμόνας της Μολδοβλαχίας  Ιωάννης Καρατζάς.

Ευτυχώς όμως, η Φιλική Εταιρεία κατάφερε τελικά να ενώσει όλους τους Έλληνες και να δημιουργήσει για πρώτη φορά το εθνικό όραμα της κοινής καταγωγής και της κοινής πατρίδας.

Κι αυτό για έναν λαό σαν τον δικό μας που ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα με διαφορετικοό τρόπο, ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα !

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά