Ο Αυστραλός Alfred (Alf) Clive Carpenter, ο οποίος είχε πολεμήσει στη Μάχη της Κρήτης, έφυγε από τη ζωή στα 105 του χρόνια.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων της Νέας Νότιας Ουαλίας (Returned Services League of NSW), σκορπίζοντας θλίψη και στην Ομογένεια.

Ο Alf Carpenter ήταν ένας από τους γηραιότερος επιζήσαντες των ANZACs του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι από τους τελευταίους εν ζωή που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης -ήταν μάλιστα παρών κάθε χρόνο στις επετειακές εκδηλώσεις.

Από τη Μάχη της Κρήτης, όπως έλεγε, θυμόταν δύο πράγματα: τους εκατοντάδες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές να πέφτουν από τον ουρανό στο Ηράκλειο και τη φιλοξενία των Κρητικών με τους οποίους συμπολέμησε για να σώσουν το νησί.

Είχε αναχωρήσει από την Αυστραλία το 1939, ένα μόλις μήνα μετά τον γάμο του με την Marjorie.

Πολέμησε στην πόλη Bardia και το Tobruk της Λιβύης πριν μετατεθεί στην Ελλάδα.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι σε μία μάχη στο Ηράκλειο και, αργότερα, πολέμησε στη Συρία.

Κατόπιν, επέστρεψε στην Αυστραλία για να πολεμήσει τους Ιάπωνες.

Το 2015, στα 98 του χρόνια, είχε εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφτεί την Κρήτη, τον Μάιο τότε, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την Μάχη.

Το μόνο που φοβόταν είναι η υγεία του και σύμφωνα με όσα είχε πει στην εφημερίδα «Sydney Morning Herald», καμία εταιρία δεν τού προσφέρει ταξιδιωτική κάλυψη για το ταξίδι αυτό.

Είχε γεννηθεί στις 17 Απριλίου 1917 και αγαπούσε πολύ το κολύμπι, στο οποίο απέδιδε και το μυστικό της μακροζωίας του.

https://neoskosmos.com/el/202