Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ !!!

 

με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής πλατφόρμας zoom

Τετάρτη, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 /-/-/- /-/-/ ώρα 20:00

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚЕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ” !!!! 

του Έλληνα σκηνοθέτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us06web.zoom.us/j/89063442485?pwd=N0FQNzBseTh2K0NIOVVseGwzdWJlZz09

Meeting: 890 6344 2485

Passcode: 371174

 

Μόσχα, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!, στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!

Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς  συνδράμουμε στη διερμηνεία!!!

2022-07-18_13-51-01

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!! –  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος!!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην πέμπτη για εφέτος on-line διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ α-λα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Σάς περιμένουμε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ ΧΟΡΕΥΤΙΚЕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ του Έλληνα σκηνοθέτη, δημοσιογράφου Γιώργου Μεσσάρη (η συγκεκριμένη προβολή θα είναι στην ελληνική με υποτίτλους στην αγγλική).

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα έχουμε τη δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της ταινίας, τον διακεκριμένο Έλληνα δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Γιώργο Μεσσάρη !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us06web.zoom.us/j/89063442485?pwd=N0FQNzBseTh2K0NIOVVseGwzdWJlZz09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 890 6344 2485

Passcode: 371174

Γιώργος Μεσσάρης, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Μεσσάρης, ιδρυτής της εταιρίας παραγωγών Omega Audio Visual Productions, έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες για 45 και πλέον χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετανάστευσε στην Αυστραλία (1970) και αμέσως άρχισε να εργάζεται στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά). Τα τρία πρώτα χρόνια σαν δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Νέα Πατρίδα», «Ελληνικός Κήρυκας», «Ο Κόσμος» και το περιοδικό «Ελληνίς» στο Σίδνεϊ. Παράλληλα ήταν για δεκαετίες συνεργάτης των εφημερίδων «Νέος Κόσμος» και «Νέα Ελλάδα» της Μελβούρνης.

Έχουν δημοσιευθεί πάνω από 8.000 ενυπόγραφα άρθρα και συνεργασίες του. Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει εκατοντάδες ραδιοφωνικά προγράμματα (κυρίως ντοκιμαντέρ) στους σταθμούς 2SER-FM, Symban, 2ΕΑ (Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Αυστραλίας) του Σίδνεϊ. Από το 2000 και για έντεκα χρόνια ήταν μόνιμος εκφωνητής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο SBS. Με ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μεσσάρη ξεκίνησε το 1979 τα προγράμματά του ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SBS.

Εξάλλου είχε την επιμέλεια κειμένων τηλεοπτικών εκπομπών και εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων με συμμετοχή σε πολλές απ’ αυτές καθώς και την επιμέλεια παραγωγής και παρουσίασης τηλεοπτικών ιστορικών (κυρίως) ντοκιμαντέρ.

Έχει εμφανισθεί –σαν φιλοξενούμενος– σε αμέτρητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αυστραλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεχίζει να αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης και «Ο Κόσμος» του Σίδνεϊ. Παράλληλα άρθρα του φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικούς  διαδικτυακούς τόπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική και Ρωσία.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και Ραδιοτηλεοπτικών Παρουσιαστών Αυστραλίας.

Ο Γιώργος Μεσσάρης επικοινωνεί τακτικά με το ρωσικό κοινό, μέσα από τη στήλη του «Τελεία και παύλα» στον Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π. http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/ , εμπλουτίζοντάς μας τακτικά με καυστικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα για τα επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τη Χώρα μας. Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

«ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους των Γιώργου Μεσσάρη και  Διονύση Φωκά.

Ταινία: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους.

Έτος παραγωγής: 2020

Διάρκεια: 32

KOSMAS_BOUHAGIER OLD_BOOK_64_DimotikokafeniothiasosVasiliMillerD356S

Σύντομη περίληψη:

Η Κεφαλονιά, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, έχει μια πλούσια χορευτική ιστορία.

Πέραν από τους ντόπιους  χορούς, η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει και ένα πλούσιο ευρωπαϊκό χορευτικό παρελθόν. Και αυτό γιατί μυήθηκε από πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές χορευτικές τάσεις.

Καντρίλιες, βαλς, ταγκό, πόλκα, μαζούρκα, φοξ σαγκλέ…

Ακόμη και σε γιορτές του Κεφαλληνιακού Εθιμικού Κύκλου μπαίνουν στοιχεία Ευρωπαϊκών χορών που εξυπηρέτησαν όλες τις εικόνες της κεφαλληνιακής παράδοσης και της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Στην πρώιμη γνωριμία των Κεφαλονιτών με το ευρωπαϊκό χορευτικό γίγνεσθαι συνέβαλε και η κατά διαστήματα παρουσία ξένων κηδεμόνων –  Βενετσιάνων, Γάλλων, Άγγλων, Ρώσων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953, στο νησί υπήρχαν σημαντικά θέατρα, χοροδιδασκαλία, φιλαρμονικές και εκατοντάδες πιάνα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, μια παραγωγή του Γιώργου Μεσσάρη και του Διονύση Φωκά, οι «Χορευτικές Αναμνήσεις», θα μας ταξιδέψει στο μουσικοχορευτικό χθες του νησιού… 

2020-07-10_18-21-02

Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

2022_09_01_15 

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων!

 Σάς περιμένουμε στην τέταρτη για εφέτος προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, με δύο ταινίες, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο  https://us06web.zoom.us/j/89063442485?pwd=N0FQNzBseTh2K0NIOVVseGwzdWJlZz09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 890 6344 2485

Passcode: 371174

Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

2022_08_09_4

Παρατίθεται βίντεο – μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.

https://yadi.sk/d/dL1pt0uFNO5Z7w

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά