Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ξέρεις τι είναι γιόγκα νιντρα; και ποία είναι τα οφέλη της;

Η γιογκα νιντρα ή γιογκικος ύπνος είναι μια ισχυρή τεχνική με την οποία μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει συνειδητά.

Είναι μια συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση.

Κατά τον ύπνο, τα εγκεφαλικά κύματα αρχίζουν να κινούνται από τα στοχαστικά βήτα κύματα, περνούν από τα στάδια των κυμάτων άλφα, στη συνέχεια των κυμάτων θήτα και, τέλος, εισέρχονται στην πιο αργή συχνότητα του ύπνου – τα κύματα δέλτα.

Η Γιόγκα Νίντρα οδηγεί τους ασκούμενους σε μια κατάσταση χαλάρωσης μεταξύ της κατάστασης άλφα και της κατάστασης θήτα.

Αυτό μας επιτρέπει να βρισκόμαστε σε βαθιά χαλάρωση μεταξύ αφύπνισης και ύπνου.

Αυτή η κατάσταση ηρεμεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα που ρυθμίζει τις διεργασίες του σώματος που λαμβάνουν χώρα χωρίς συνειδητή προσπάθεια.

Επιπλέον, θέτει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα σε μια βαθύτερη κατάσταση ηρεμίας

. Οφέλη: 1. Μειώνει το άγχος Κατά τη διάρκεια του Yoga Nidra, θα εισέλθετε σε μια κατάσταση ηρεμίας για το μυαλό και το σώμα μέσω καθοδηγούμενου διαλογισμού.

Η πρακτική δημιουργεί σωματικές και νοητικές δραστηριότητες που αλλάζουν τα εγκεφαλικά κύματα για να απελευθερώσουν τη συναισθηματική ένταση, να επιβραδύνουν το νευρικό σύστημα και να επιτρέψουν στους μυς να χαλαρώσουν.

Αυτό πυροδοτεί μια αντίδραση χαλάρωσης, μειώνοντας φυσικά το στρες στο σώμα και νου.

2. Καθορισμός προθέσεων και ενισχύει αυτοεκτίμησης Αυτές οι προθέσεις ονομάζονται sankalpa – πρόκειται για την επιθυμία της καρδιάς σας και τους στόχους που θέτετε για τον εαυτό σας.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να επιτυγχάνετε προσωπική ανάπτυξη και πρόοδο όταν ορίζετε τις προθέσεις σας.

Η επίτευξη των στόχων σας βοηθά στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής σας.

3. Καλύτερος ύπνος επιτρέποντάς σας να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα τη νύχτα, κάνει τη διατήρηση του ύπνου πιο εύκολη και σας επιτρέπει να επιτύχετε μια ολόκληρη νύχτα ξεκούρασης. Επιπλέον, βοηθά στην αντιμετώπιση διαταραχών του ύπνου, όπως η αϋπνία.

Μέσω της συχνής εξάσκησης και της εκμάθησης του τρόπου χαλάρωσης του σώματος και του νου, μπορείτε να ηρεμήσετε τον εγκέφαλο και το σώμα για να ενισχύσετε τον κύκλο του ύπνου σας.

Η πρόσβαση σε μια κατάσταση βαθύ ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της σωματικής υγείας και ευεξίας.

4. Μαθαίνετε να ζείτε την παρούσα στιγμή Η ενσυνειδητότητα είναι η ποιότητα και η κατάσταση της επίγνωσης της κάθε στιγμής κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Απορρίπτει τη σκέψη του παρελθόντος και του μέλλοντος ζώντας πλήρως στην παρούσα στιγμή.

Η ενσυνείδητη σκέψη δίνει έμφαση στην αποδοχή των γεγονότων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή αντί να κρίνουμε τις σκέψεις ή να αρνούμαστε αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Νομίζω πως αναφέρω ένα πολύ μικρό μέρος των πλεονεκτήματων που μπορείτε να αποκομισετε.

Η γιόγκα νίντρα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ξεκούραση, χαλάρωση και ενέργεια.

Μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας, τα συναισθήματά σας και πολλά άλλα. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι βαθιά αναζωογονητικός όταν ασκείται με προσοχή και πρόθεση.

Είτε παλεύετε με μια διαταραχή της διάθεσης, είτε αντιμετωπίζετε χρόνιο πόνο, είτε απλώς θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας, η Γιόγκα Νίντρα μπορεί να σας βοηθήσει.

Να τονίσουμε πως κάθε τι ανάλογα και με την χρήση του μπορεί να έχει θετικό και αρνητικό αποτέλεσμα ανάλογα με την χρήση που κάνουμε γιαυτό να έχετε υπόψιν σας πάντα..

Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση ψυχική στην προκειμένη περίπτωση είτε σωματική ή δεν είστε σίγουροι για το ποιος τύπος γιόγκα ή άσκησης είναι ο καταλληλότερος για εσάς και την κατάστασή σας, σας συμβουλεύω να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να είστε προσεκτικοί στο ποιος θα σας κάνει γιόγκα νιντρα..

Επίσης τοσο η γιόγκα οσο και η γιογκα νιντρα δεν αντικαθιστουν τα φάρμακα σας, τον γιατρό σας είτε τον ψυχολόγο σας!

Με αγάπη, Μαργιαννα Καρακωστα   Δασκάλα ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά