Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια ξεχωριστή εικαστική και οικολογική υδάτινη εμπειρία προσφέρει στον επισκέπτη της Αγίας Νάπας στην Κύπρο το Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής (MUSAN –Museum of Underwater Sculpture).


Κάτω από τα κρυστάλλινα νερά του περιμένουν σιωπηλά 93 έργα τέχνης, διάσπαρτα ανάμεσα σε μια σειρά από οργανικά γλυπτά δέντρα τοποθετημένα σε βάθος 8 έως 10 μέτρων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής.

Τα έργα τέχνης είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας και σκυρόδεμα ουδέτερου PH και λειτουργούν όπως οι τεχνητοί ύφαλοι, προσκαλώντας τα θαλάσσια ζωή να αναπτυχθεί πάνω τους.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα αγάλματα που βρίσκονται ανάμεσα σε φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς μόλις βυθιστούν είτε με κατάδυση, είτε με αναπνευστήρα.

Στην «είσοδο» του ΜUSAN δύο γλυπτά ο ​​Ειρηναίος και η Καλυψώ – που είναι τα παιδιά – υπόσχονται να βοηθήσουν στην προστασία της θάλασσας.

Μόλις βυθιστούν οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα υπόλοιπα 93 έργα τέχνης, τα οποία βρίσκονται 8 – 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού σε μια χαράδρα άμμου ανάμεσα σε φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa (MUSAN). Art work sculptor Jason deCaires Taylor. Mediterranean Sea, Ayia Napa, Cyprus

Από την είσοδο μέχρι την έξοδο του μουσείου οι επισκέπτες θα διανύσουν μια «διαδρομή» περίπου 177 μέτρων, ενώ η περιήγηση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Το Μουσείο Υποβρύχιων Γλυπτών Αγίας Νάπας είναι έργο του διεθνούς φήμη;ς γλύπτη, περιβαλλοντολόγου και φωτογράφου Jason deCaires Taylor, ο οποίος το κατασκεύασε με σκοπό να βοηθήσει τη προστασία της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Η ανάγλυφη επιφάνεια των γλυπτών επιτρέπει στα κοράλλια, τα σφουγγάρια και άλλους μικροσκοπικούς οργανισμούς να προσκολλώνται και να αναπτύσσονται. Τα έργα δηλαδή αλληλεπιδρούν με τη φύση με έναν ιδιαίτερο τρόπο…

Η πρόθεση στο MUSAN, που άνοιξε για το κοινό το Καλοκαίρι του 2021, είναι τα γλυπτά να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου καθώς τα πλάσματα κατοικούν στο χώρο.

https://enallaktikidrasi.com/20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά