Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Είναι γεγονός πως αν είσαι αρχάριος στο μπάρμπεκιου, δεν μπορείς να μαγειρέψεις με ακρίβεια χωρίς να ξέρεις τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάθε φορά. Αυτό μας λέει ο γκουρού της ψησταριάς, Steven Raichlen, στο Barbecue Bible του.

Δύο είναι οι σημαντικοί αριθμοί εδώ, κατά τον Raichlen πάντα, η θερμοκρασία στην ψησταριά και η θερμοκρασία στη σχάρα.

Αν λοιπόν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον συναρπαστικό κόσμο των ψητών, η αγορά ενός θερμομέτρου είναι επιβεβλημένη.

Αυτές είναι οι βασικές θερμοκρασίες μιας ψησταριάς και να για τι χρησιμοποιείται η καθεμιά:

Χαμηλή θερμοκρασία (107-121 βαθμοί Κελσίου): Για κάπνισμα και πραγματικό μπάρμπεκιου, μας λέει ο Raichlen, κατάλληλη για παϊδάκια, χοιρινή σπάλα, ολόκληρο γουρούνι, αρνί ή κατσίκι.

Χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία (135-148 βαθμοί Κελσίου): Πραγματικό μπάρμπεκιου και όχι άμεσο ψήσιμο. Ιδανικό για παϊδάκια και χοιρινή σπάλα.

Μεσαία θερμοκρασία (162-176 βαθμοί Κελσίου): Κατάλληλη για ψήσιμο πάνω ή δίπλα στη φωτιά. Ιδανική για πουλερικά, φιλέτα, ολόκληρα ψάρια και λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το λάχανο και το κουνουπίδι.

Μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (190-204 βαθμοί Κελσίου): Για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο. Κατάλληλη για κοτόπουλο σε κομμάτια, μεγάλα λαχανικά και συγκεκριμένους τύπους ψαριού (όπως η γλώσσα).

Υψηλή θερμοκρασία (232-315 βαθμοί Κελσίου): Για ψήσιμο δίπλα από τα κάρβουνα (έμμεσος τρόπος) και κατάλληλο για μπριζόλες, παϊδάκια, φιλέτα ψαριού, πίτσα, στήθος κοτόπουλου και μικρότερα λαχανικά ή και φρούτα.

Πολύ υψηλή θερμοκρασία (340 βαθμοί Κελσίου ή υψηλότερα): Για άμεσο ψήσιμο, δίνοντας χρώμα σε μπριζόλες και παϊδάκια…

https://www.newsbeast.gr/geu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά