Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από το πρώτο σας μάθημα γιόγκα!!
Οι λόγοι που κάποιος θα διαλέξει την γιόγκα είναι πολλοί ίσως και ατελείωτοι!
Κάποιοι για μυϊκή ενδυνάμωση, άλλοι για μεγαλύτερη ευλυγισία. Κάποιοι αναζητούν την γαλήνη και άλλοι από απλή περιέργεια!
Όποιος και αν είναι ο λόγος που σας οδήγησε σε μια αίθουσα γνήσιας γιόγκα να έχετε στο μυαλό σας πως:
1. Δεν θα καταφέρετε όλες τις στάσεις από την αρχή! Και δεν περίμενει και κανείς από εσάς να το κάνετε! Είναι πολύ πιθανό να αντιληφθείτε σημεία του σώματος σας που ούτε καν γνωρίζατε πως υπάρχουν, σταδιακά θα βελτιώνεστε και θα καταφέρετε να κάνετε εκείνη την στάση που σας φαινόταν ακατόρθωτη!
2.θα χαλαρώσετε στην στάση του «παιδιού». Αν οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε άβολο και έχετε ανάγκη να κάνετε ένα διάλειμμα ή απλώς να ηρεμήσετε τότε μπείτε στην στάση του παιδιού χωρίς να το ζητήσετε από τον δάσκαλο!
3. Ο δάσκαλος θα σας διορθώσει! Ο δάσκαλος πριν ξεκινήσετε το μάθημα θα σας ρωτήσει αν υπάρχει κάποιο θέμα που είναι σημαντικό να γνωρίζει για εσάς ώστε να σας καθοδηγήσει στην σωστή θέση που πρεπει να πάρετε είτε θα σας καθοδηγήσει λεκτικά είτε θα σας ζητήσει την άδεια να σας ακουμπήσει ώστε να διορθώσει την θέση σας.
4. Η αναπνοή είναι τόσο σημαντική!!
Καλό είναι αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει γιόγκα να ξεκινήσετε με ένα βασικό και χαλαρό είδος γιόγκα και ύστερα να πάτε σε κάτι πιο έντονο και δυναμικό. Και αυτό γιατί θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο από όσο μπορεί να νομίζετε για να συνηθίσετε τις αναπνοές! Και όμως εδώ θα καταλάβετε πως » τόσα χρόνια αναπνέετε λάθος»..
5. Συνηθίστε το namaste και άλλες » περίεργες» λέξεις..
Συνηθίζουν οι δάσκαλοι να χρησιμοποιούν σανσκριτικά για να πουν τα ασανα και για να σας χαιρετίσουν στο τέλος του μαθήματος με το namaste.. που σημαίνει » υποκλίνομαι σε σένα» και θεωρείτε ενδείξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης. Ίσως στο πρώτο μάθημα να θέλετε να βάλετε τα γέλιο ( έχει συμβεί) όμως σιγά σιγά αυτές τις » ξένες λέξεις και φράσεις» θα γίνουν για σας τόσο οικείες που θα σας αρέσει να τις ακούτε..
Namaste … Λοιπόν..
Με αγάπη ,
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά