Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Δύο τμήματα από αρχαίους κίονες αποκάλυψε η προχθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή της Σίμιζας του δήμου Πηνειού, δίπλα στις όχθες του ποταμού, σε κοντινή απόσταση από την Αρχαία Ήλιδα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

Η πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο έκαψε τμήματα με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο εκεί βρίσκονταν κρυμμένα τα τμήματα από τους αρχαίους κίονες.

Οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών που βρέθηκαν μπροστά στο αρχαίο εύρημα, ενημέρωσαν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τις οποίας αρχαιολόγοι εξετάζουν τα τμήματα των κιόνων και αναμένεται να γίνει γνωστό αν πρόκειται για τμήμα κτιρίου από την αρχαία πόλη της Ήλιδας ή μήπως ήρθε στο φως κάποιο άγνωστο κτίριο της περιοχής, που μπορεί να κρύβει κάποια μυστικά της ιστορίας…

Η ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ήλιδας, στις όχθες και την κοίτη του ποταμού Πηνειού, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και υπάρχουν διάσπαρτα υπολείμματα της αρχαίας πόλης, καθώς και αναληματικός τοίχος στο ποτάμι για την προστασία από τις πλημμύρες κατά την αρχαιότητα.

Άρα δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο ως προς το εύρημα. Μένει να γίνει η «ταυτοποίηση» των τμημάτων κιόνων που ίσως οδηγήσουν και σε άλλα ευρήματα στην περιοχή.

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων…

https://www.ilialive.gr/live/%CE%B5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά