Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Ο δολοφόνος ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος».
Γιώργος  Κοκκινίδης
Αφού εκτέλεσε εν ψυχρώ τους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας στην καταραμένη 80ή ΕΣΑΛ, έρχεται τώρα σαν μετανοιωμένη Μαγδαληνή, να εξαγνιστεί στο χώρο των ανασκαφών και να κλέψει λίγη από τη δόξα του καθηγητή κου Ι. Λώλου.
Κύριε Δήμαρχε, αντί να λέτε παχιά λόγια που προκαλούν τη μνήμη και τη λογική, εφαρμόστε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ελέγξτε τα ναυπηγεία και τις ρυπογόνες μονάδες.
Αφού κάνατε τον κόπο να φτάσετε μέχρι το χώρο των ανασκαφών, έπρεπε να κάνετε λίγα βήματα ακόμα να φτάσετε μέχρι το χώρο της ανομίας και της καταστροφής, το χώρο των ναυπηγείων και του ΟΛΠ.
Εκεί δεν πηγαίνετε γιατί βρωμάει μπαρούτι, γιατί βασιλεύει η ακραία και προκλητική και κσταστροφική παρανομία.
Εκεί δεν πάτε γιατί «βόσκουν» οι ιερές αγελάδες που κατεβάζουν άφθονο ιερό και ολόπαχο γάλα.
Κύριε Δήμαρχε, αντί να παίζετε θέατρο στο χώρο των ανασκαφών του κου Λώλου…
…Μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι τα ναυπηγεία έχουν νόμιμες άδειες λειτουργίας και περιβαλλοντικούς όρους σε ισχύ?
Μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι οι άδειες και οι εγκρίσεις έχουν τη σύμφωνη γνώμη του, πρώτιστα κατά νόμο, αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού?
Μπορείτε να μας βαιώσετε ότι ο ΟΛΠ έχει δικαιοδοσία στους χώρους τους οποίους κατέχει και εκμεταλλεύεται?
Μπορείτε να μας υποδείξετε τα όρια της δικαιοδοσίας του?.
Μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι τα λιμενικά έργα, οι κτιριοδομικές κατασκευές και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού?
Μπορείτε να μας βεβαιώστε ότι τα ναυπηγεία λειτουργούν εντός των ορίων των οικοπέδων τους και εντός μισθωμένης λιμενικής ζώνης?
Μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι ο Δήμος εισπράττει τα νόμιμα από τη λειτουργία των ναυπηγείων και δεν τα εκχωρεί στον ΟΛΠ και τους κάθε λογής καταπατητές?
Μπορείτε να μας υποδείξετε τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και την πολιτιστική μας κληρονομιά?
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής, οι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι τσιφλίκι κανενός και έχετε υποχρέωση να ελέγξετε την ανομία και την καταστροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά