Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…

…Γράφει ο Πάνος Καλουδας.

…Επειδή η ζωή έχει και τις άλλες της πλευρές, τις πιο ουσιαστικές, αυτές που χαρίζουν φως και ελπίδα… Καλό είναι να στρέφουμε τη ματιά και την προσοχή μας και στα πιο όμορφα.

Στα πιο αισιόδοξα και ουσιαστικά. Λοιπόν, η ημέρα πλησιάζει. Και η «Μικρά Ασία Χαίρε» κοντευει να γίνει ένα γεγονός.

Να φέρει στη μνήμη μας, την μία ακόμα πτυχή αθανασίας της Ρωμιοσύνης. Η μεγάλη συναυλία μνήμης, λοιπόν, για τα 100 χρόνια, από την Μικρασιατική Τραγωδία, ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Μια γιορτή τιμής, που διοργανώνουν απο κοινού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στράτου, το Παράρτημα Σαλαμίνος «Ε.A.Α.Σ.»* Η «Ένωση Βουρλιωτών Μίκρας Ασιας»* και η έγκριτη διαδικτυακή εφημερίδα «Σαλαμινίων Βήμα»..

Υπό την καθοριστική στήριξη και οικονομική κάλυψη, της Περιφέρειας Αττικής. Και ιδιαίτερα της πολύ άξιας και δραστήριας αντιπεριφεριάρχη, της κ. Βασιλικής Θεοδωροπούλου- Μπογρη.

Που αγκάλιασε αμέσως, με αγάπη, την πρωτοβουλία αυτή. Στην αρχή θα υπάρξει χαιρετισμός και θα ακολουθήσει η ομιλία με θέμα την εκδήλωση μνήμης, για τα 100 χρονια της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Και κατόπιν θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία.

Με τραγούδια της Μικρας Ασίας. Από την κύρια του τραγουδιού μας, την Ναντια Καραγιάννη. Το αηδόνι αυτό που πάντα αφήνει το στίγμα της μαγευτικής της.

Θα προηγηθεί ο εξαίρετος και πολύ αγαπητός ερμηνευτής, Θάνος Ολύμπιος και ο επίσης ταλαντούχος συνθέτης και ερμηνευτής, Νίκος Καραγιάννης.

Με μεγάλη φυσικά ορχήστρα. Στην παρουσίαση θα είναι η κυρία Τριανταφυλλιά Κάλτσου.

Θα τα ξαναπούμε πάλι, γι αυτή την τόσο ξεχωριστή γιορτή, μόλις μου έρθει στα χέρια μου το πρόγραμμα με τη σειρά και τους ομιλητές. Είναι κι αυτό με την συμμετοχή  του ακούραστου Φίλιππου Καρακώστα και Μανου Κιλημαντζου  ..

Που διατηρεουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία, σε τέτοια θέματα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο
Avastasia Koykoymavoy, Vasiliki Markozani Vlaxou και 24 ακόμη
2 σχόλια
Μου αρέσει!

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά