Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, τον αποκλεισμό των θεατρολόγων από τους διορισμούς εκπαιδευτικών από την κα Κεραμέως.

 Νίκαια,  21 Ιουλίου  2022

 

Με κατάθεση αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται στην  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλώντας την να δώσει απαντήσεις στο δίκαιο αίτημα των Θεατρολόγων Κρήτης, που αφορά στο σύνολο της χώρας, για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του κλάδου ΠΕ91 από τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων, άρα και το διορισμό τους ως μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως είναι ο μοναδικός κλάδος με  πολύχρονη παρουσία και προσφορά στην εκπαίδευση που έχει μόλις 1(μία) κενή οργανική θέση για τους επικείμενος διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών του 2022, παρότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες είναι άνω των 800 θέσεων, όσοι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται ετησίως για πολλά χρόνια. Παράλληλα αναφέρουν ότι το αίσθημα αδικίας είναι μεγάλο, καθώς έγκαιρα έχουν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις οργανικές θέσεις που πρέπει να ιδρυθούν και για το προσφερόμενο έργο των Θεατρολόγων σε αντίξοες συνθήκες σε κάθε γωνιά της χώρας, αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

       Για την  κα Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: « Αδικαιολόγητος αποκλεισμός των Θεατρολόγων από τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών από την κα Κεραμέως»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρολόγων (ΠΕ91.01) Κρήτης, την καταθέτει ως αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα των εν λόγω εκπαιδευτικών για τον αποκλεισμό τους από τις νέες ιδρυθείσες οργανικές θέσεις, άρα και των νέων διορισμών, ενώ καλύπτουν εκατοντάδες  πάγιες και διαρκείς ανάγκες ως αναπληρωτές σε κάθε γωνιά της χώρας.

 Στην επιστολή τους οι Θεατρολόγοι Κρήτης, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

·         Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με 1 μόλις οργανική θέση και μηδενικούς διορισμούς ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές, εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα συναπτά έτη, αναπληρώνοντας όλοι τους εαυτούς τους! Το 80% των εκπαιδευτικών της θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές!

·         Το αίτημα του ΠΕΣΥΘ για δίκαιους διορισμούς δεν είναι συντεχνιακό, είναι θέμα εργασιακής αξιοπρέπειας και κοινής λογικής. Γιατί λοιπόν υφίστανται οι θεατρολόγοι αποκλεισμό; Γιατί δεν μπορούσαν να συσταθούν έγκαιρα οι οργανικές θέσεις, ώστε να αποτυπωθούν τα πάμπολλα αληθινά κενά στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής;

·         Οι Θεατρολόγοι υπηρετούμε, ανελλιπώς, σε κάθε σχολική μονάδα που καλούμαστε να προσφέρουμε έργο απευθείας στις ψυχές των παιδιών και ταυτόχρονα αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας κάθε χρόνο. 

·         Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Γιατί να αδικηθούν;

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί η  σχετική επιστολή των Θεατρολόγων Κρήτης.

Αθήνα 21 Ιουλίου  2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

 Ραγκούσης Γιάννης

 

Αξιότιμοι κύριοι

Μόλις έγινε η ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, ήταν  όμως προκαταβολικά γνωστό ότι οι θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με 1 μόλις οργανική θέση και μηδενικούς διορισμούς ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές, εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα συναπτά έτη, αναπληρώνοντας όλοι τους εαυτούς τους! Το 80% των εκπαιδευτικών της θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές!

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία. Όμως και σε επίπεδο εκπαιδευτικών, ο διορισμός είναι μία ελάχιστη εργασιακή ασφάλεια, εργαζομένων υψηλής κατάρτισης, με επιμονή και αγάπη στο αντικείμενό τους, παρά τις χαμηλές αμοιβές και τις αντίξοες συνθήκες, μετά από ομηρία χρονών! Το αίτημα του ΠΕΣΥΘ για δίκαιους διορισμούς δεν είναι συντεχνιακό, είναι θέμα εργασιακής αξιοπρέπειας και κοινής λογικής. Γιατί λοιπόν υφίστανται οι θεατρολόγοι αποκλεισμό; Γιατί δεν μπορούσαν να συσταθούν έγκαιρα οι οργανικές θέσεις, ώστε να αποτυπωθούν τα πάμπολλα αληθινά κενά στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής; Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κα Niki Kerameus   η κα Ζέττα Μ. Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας κος Αλέξανδρος Κόπτσης, όλα τα σωματεία, είχαν ενημερωθεί για την μη ύπαρξη οργανικών θέσεων  με δεκάδες επιστολές, διαμαρτυρίες, δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, όμως η πολιτική ηγεσία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Γιατί να αδικηθούν; Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλές και ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις και κανονικά θα έπρεπε να έχουν και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. 

Οι Θεατρολόγοι υπηρετούμε, ανελλιπώς, σε κάθε σχολική μονάδα που καλούμαστε να προσφέρουμε έργο απευθείας στις ψυχές των παιδιών και ταυτόχρονα αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας κάθε χρόνο. 

Οι Θεατρολόγοι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσφέραμε μέσω της τέχνης μας σημαντικό έργο, τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση, για την οποία ακόμη συζητούν με ενθουσιασμό το μαθητικό σύνολο και οι γονείς αυτού.

Οι Θεατρολόγοι έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε, μιας και το μάθημά μας σε μια εποχή έξαρσης της μαθητικής βίας είναι η επιτομή της αγκαλιάς του διαφορετικού, του περιθωρίου, του ανοίκειου, του ξένου.

Οι θεατρολόγοι 20 χρόνια παραμένουν ο φτωχός συγγενής.

 

Θεατρολόγοι Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά