Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς

…Για μια φορά ακόμα, η Πάρος δονείται τρυφερά, από την εικαστική παρέμβαση της ART WAY. Κι αυτή τη φορά, με πολύ έντονους, γοητευτικούς κραδασμούς, που προκαλούνται από τις 82 διαφορετικές τάσεις και προτάσεις, των αντίστοιχων δημιουργών που συμμετέχουν. «Δονήσεις» που τοση έκταση έχουν, όσο και η μεγάλη αγκαλιά, της διοργανώτριας, Αφροδίτης Δρακοπούλου- Σαρδη, που για πρώτη φορά φέρνει στο κοινό του νησιού, μια τέτοια πληθώρα ταλαντούχων εικαστικών. Χαρακτηρίζοντας το πλέον, ως «Πάρος- το νησί της τέχνης» Πραγματικά αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μια συμμετοχή 82 ανθρώπων της τέχνης!!! Με αντιπροσωπευτικά τους έργα, που δείχνουν και τις επιρροές, τις τάσεις, την αφηγηματική έκφραση του καθενός. Και την τεχνοτροπία του. Με έναν ελεύθερο χαρακτηρισμό μου θα την θεωρούσα ως μια εικαστική έκθεση μαμούθ. Γιατί δεν σημαίνει πως 82 δημιουργοί συμμετέχουν με ίδια σε αριθμητικό μέγεθος έργα τους. Άλλοι συμμετέχουν με δύο, άλλοι με τρία. Άρα μιλάμε για μια γιγάντια δουλειά, από την πλευρά της διοργανώτριας. Που δεν έχει ξαναγίνει, όχι μόνο στο πανέμορφο αυτό νησί μας, μα σε όλη την Ελλαδα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια κι από μένα βαθιά υπόκλιση, στην κυρία Δρακοπούλου- Σαρδη, στον υπεύθυνο επικοινωνίας τον κ. Κωνσταντίνο Λαγό και στους συνεργάτες τους, γι αυτόν τον Μαραθώνιο συγκέντρωσης, τόσων εικαστικών, μέσα σε μια αίθουσα, εκεί, στην καλονή του Αιγαίου, στην Νάουσα της Πάρου. Μια μεγαλειώδη έκθεση τέχνης, που έχει τον τιτλο:» Τέχνη του Ανέμου και της Θάλασσας». Ανέμου δημιουργίας, σίγουρα, με τις δεκάδες διαφορετικές πινελιές. Που τόσο χρώμα βάζουν στην καρδιά του καθενός μας. Εννοείται πως όλη η Πάρος θα συναντηθεί, εκεί στον Άγιο Αθανάσιο της Νάουσας. Για να γευτεί ως πρώτη εικόνα, το πλατύ κι εγκάρδιο χαμόγελο της οικοδέσποινας, που θα βρίσκεται στην υποδοχή. Να χαρίζει αγάπη, ευγενεια και εκτίμηση, στον κάθε επισκέπτη. Κάνει μεγάλο αγώνα η Αφροδίτη. Στηρίζει ένα έργο με πάθος. Ένα έργο που μπορεί και της διατηρεί ζωντανό μέσα στην καρδιά της, στη ματιά της, στη σκέψη της, τον Γιώργο. Τον αξέχαστο συντροφο της και λατρεμένο όλων μας, που τη ζωή του όλη, εκεί την είχε κατατεθημένη. Στη στήριξη της τέχνης. Και των ανθρώπων που την υπηρετούν. Λοιπόν επαναλαμβάνω. Συνάντηση όλη η Πάρος, στη Νάουσα. Κι όσοι δεν είστε Πάρο, ένα δώρο στον εαυτό σας. Όπως θα κάνω κι εγώ. Ένα ταξίδι- αστραπή γι την ημέρα των εγκαινίων και με το επόμενο πλοίο, εάν πρέπει, επιστροφή στις υποχρεώσεις μας. Χορηγός επικοινωνίας και στην έκθεση αυτή, είναι και το «Σαλαμινίων Βήμα» Κλείνοντας, να συγχαρώ και πάλι την Αφροδίτη, τον Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες τους, για τον πολιτισμό που φέρνουν στην Πάρο. Χαρίζοντας της, μια άλλη ανάσα. Γεμάτη δημιουργική τέχνη. Βλέπουμε τι γίνεται στην Μύκονο και σε άλλα νησιά. Με την κραιπάλη και την απύθμενη αλλοτρίωση. Η Πάρος θέλει να ξεχωρίζει. Να έχει ουσιαστικό τον τίτλο της αρχόντισσας. Γι αυτό και το σούρουπο, στις 22 του μήνα, θα γίνει χαμός με την προσέλευση όλων.

Να είναι καλά… Και μπράβο σε τέτοιες πρωτοβουλίες.,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά