Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στα περίχωρα της Κοπεγχάγης βρίσκεται ένα περίεργο και ιδιότυπο θέαμα. Brøndby Haveby, μια συλλογή σπιτιών που βρίσκονται μέσα σε ένα πλέγμα από τέλεια κυκλική πρασινάδα, λες και όντα από έναν άλλο κόσμο δημιούργησαν έναν σαγηνευτικό χώρο για μια κοινότητα.

Brøndby Haveby από ψηλά
Brøndby Haveby από ψηλά © Henry Do

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε παραπάνω από τον φωτογράφο Hendry Do, μια πρόσφατη σειρά εικόνων δείχνει πόσο μοναδική είναι πραγματικά η τοποθεσία, με τη ζεστή λάμψη του ήλιου να λάμπει πάνω από το υπέροχο καταπράσινο τοπίο δημιουργώντας μια μαγευτική θέα. «Δεν σχεδίαζα να καταλάβω αυτό το μέρος καθόλου, συνέβη εντελώς τυχαία. Επισκέφθηκα την πρωτεύουσα με τη γυναίκα μου και συνάντησα μερικούς Δανούς πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για τη φωτογραφία μου. Μου είπαν να ελέγξω το Brøndby Haveby, αφού χτίστηκε πριν από λίγο. Δεν απογοητεύτηκα! Veryταν πολύ μοναδικό, σαν μια ολόκληρη πίτσα με κάθε φέτα σαν σπίτι! » Ο Henry είπε στο Lonely Planet.

Garden City της Δανίας
Ο φωτογράφος περιέγραψε την τοποθεσία ως πίτσα, με κάθε σπίτι να είναι μια φέτα © Henry Do

Το Garden City χτίστηκε το 1964 όταν ο δήμος Brøndby υπέγραψε τη δημιουργία των αποδράσεων. Σύμφωνα με τον Henry, ο σχεδιασμός βασίζεται στην διάταξη της χαρακτηριστικό σκανδιναβικό χωριά που χρονολογούνται από τον 10 ο  αιώνα. Ο αρχιτέκτονας τοπίου Erik Mygind σκέφτηκε τον κυκλικό σχεδιασμό ως τρόπο προώθησης της αίσθησης της κοινότητας και τα σπίτια συνήθως νοικιάζονται μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου από τους κατοίκους των πόλεων που επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από τη ζωή στην εξοχή. Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τη χρήση των σπιτιών, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνται απλά ως υπόστεγα ή αποθηκευτικοί χώροι.

Το πράσινο Garden City της Δανίας μοιάζει με κύκλους καλλιέργειας
Η σειρά φωτογραφιών αποδείχθηκε ένα απροσδόκητο εύρημα για τον φωτογράφο © Henry Do

«Η αντίδραση στους πυροβολισμούς ήταν καταπληκτική. Wasμουν πολύ τυχερός, το φως ήταν τέλειο, όπως και οι συνθήκες. Η Κοπεγχάγη έχει πολλές βροχοπτώσεις, οπότε για μένα να καταφέρω να το φωτογραφίσω με καθαρό καιρό ήταν απίστευτο. Βλέποντας αυτό το μέρος από μια εναέρια προοπτική ήταν επίσης υπέροχη. Ενώ οδηγούσα, ο Μπράντμπι μοιάζει με κάθε τυπική γειτονιά σε όλο τον κόσμο. Μόνο όταν πήρα την κάμερα από πάνω και την πέταξα, η οπτική μου άλλαξε », είπε ο Χένρι.

Η συλλογή εικόνων συγκέντρωσε πάνω από 40.000 likes στο Instagram, αποδεικνύοντας ότι οι κήποι είναι εξίσου μαγευτικοί για τους ανθρώπους εκτός της Δανίας.

https://www.lonelyplanet.com/articl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά