Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΠΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης από τις 17.30 της Τρίτης. Πυκνός καπνός κινείται νότια, επηρεάζοντας έντονα κυρίως τις κοντινές κατοικημένες περιοχές κατά μήκος του άξονα διάδοσης.
Μεταξύ 18.00 και 19.00 διαπιστώθηκε αύξηση των συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 στη θέση μέτρησης «Βουλιαγμένη» του δικτύου της Εθνικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙA, από 4 μg/m3 σε 21 μg/m3, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω σε 26 μg/m3 μεταξύ 19.00 και 20.00. Οι επικρατούσες κατευθύνσεις των ανέμων και ο ορεινός όγκος του Υμηττού δεν έχουν επιτρέψει, για την ώρα, την μεταφορά του καπνού πάνω από τον κυρίως αστικό ιστό του λεκανοπεδίου.
Τις βραδινές ώρες, και εφόσον συνεχιστεί η πυρκαγιά, επισημαίνουμε το ενδεχόμενο αυξημένων συγκεντρώσεων. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον καπνό, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπου και όπως είναι αυτό δυνατόν.
Η επιχειρησιακή μονάδα ΥΠΑΤΙΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων και συνεχίζει την ενημέρωση. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα ωριαία επίπεδα των συγκεντρώσεων μέσα από την ιστοσελίδα https://air-quality.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά