Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συνολικής κάλυψης 10 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, ολοκληρώθηκε!!

Πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας για την πόλη του Κορυδαλλού καθώς συμβολίζει τη νίκη του πρασίνου, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και της άθλησης ενάντια στις φυλακές!

Το πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με τη φύτευση σχετικά μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια της μακέτας διακρίνουμε μείωση των δέντρων στο πίσω μέρος, πιθανώς για να μην κρύψουν τα γκράφιτι. (!)

Παραθέτουμε όσα δήλωσε το 2018 ο κ. Κασιμάτης, πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού με την παράταξη Πολίτες για τον Κορυδαλλό.

«Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθεί ένας αίθριος χώρος με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.»

Ο κ. Κασιμάτης ακόμη είχε δηλώσει «περήφανος», γιατί όπως χαρακτηριστικά είχε πει «καταφέραμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να κάνουμε πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση των φυλακών. Περήφανος, γιατί αποδείξαμε ότι οι δίκαιοι αγώνες, όταν επιμένεις, έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το νέο πάρκο είναι έργο-ορόσημο στον αγώνα για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι την οριστική του δικαίωση», κατέληξε με νόημα ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Για τη νίκη αυτή υπήρξε σπουδαία συνεισφορά του πρώην δημάρχου Στέφανου Χρήστου αλλά και προηγούμενων φορέων της πόλης που δυστυχώς δε μπορούμε να αναφέρουμε αναλυτικά. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των πολιτών του Κορυδαλλού είναι αναγκαίος για την απόκτηση μιας πόλης πιο όμορφης, πράσινης και φιλικής προς τον Κορυδαλλιώτη.

Το έργο έστω και με καθυστέρηση σχεδόν 3 ετών ολοκληρώνεται και παραδίδεται στο κοινό την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 παρουσία του νυν Δημάρχου κ. Χουρσαλά και όλων των φορέων που εργάστηκαν για την επίτευξη του.

Η «λίμνη», αυτό το πρωτότυπο και ξεχωριστό στοιχείο του πάρκου, ήταν διαχρονική πρόταση του τότε αντιδημάρχου περιβάλλοντος κ. Γ. Γουρδομιχάλη. Στο τελικό σχέδιο υπάρχουν: 2 παιδικές χαρές (η μία με κάστρο), ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ένας στεγαζόμενος χώρος δραστηριοτήτων και περίπατος περιμετρικά της υδάτινης κατασκευής. Επίσης υπάρχουν δύο φωτιζόμενα σιντριβάνια και ένα ακόμη σιντριβάνι στη μία είσοδο.

Το νέο πάρκο κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του Δήμου Κορυδαλλού και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και είχε προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ.Σας καλούμε από την ερχόμενη εβδομάδα να προστατέψετε αυτό το χώρο, να τον σεβαστείτε και να συνεχίσουμε ολοι οι Κορυδαλλιώτες τον αγώνα μας για την απομάκρυνση και των υπολοίπων φυλακών. Απολαύστε σήμερα τις φωτογραφίες κι από βδομάδα το πάρκο. Κάθε κοινοποίηση ευπρόσδεκτη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του σημαντικού και συμβολικού έργου για την πόλη μας.

Οι διαχειριστές της ομάδας.

 Yannis Tziasios – Ειρήνη Τσισκάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά