Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Υλικά
10 αυγά
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές σούπας καρύδι
10 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 φλυτζανακι του καφέ κονιάκ
1 χαρτάκι μπέικιν παουντερ
1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών από τούς κρόκους και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα, σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη περίπου 8- 10 λεπτά να αφρατεψουν.

Εχουμε ανακατέψει όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά τα στερεά υλικά εναλλάξ με την μαρέγκα, ρίχνουμε και το κονιάκ, έχουμε λαδωσει το ταψί μας με διάμετρο 36 επί 26 το αδειάζουμε μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά

τρυπάμε με μαχαίρι και όταν δεν κολλάει το βγάζουμε από το φούρνο.
Εχουμε βράσει το σιρόπι 8 λεπτά από το σημείο του βρασμού και σιροπιαζουμε όταν είναι και τα δύο χλιαρά ή το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni 

Αρχικη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά