Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια έφτιαχνα την κλασική συνταγή.

Ναι, αυτήν, με τους τόνους ζάχαρη και τα εκατομμύρια λιπαρά.

Όταν όμως άρχισαν να τρώνε τις χιονούλες και τα παιδιά μου κι επειδή τους αρέσουν πολύ – γενικά τα παιδιά αρέσκονται σε οτιδήποτε έχει το σχήμα μπαλίτσας – αυτό το ζαχαρούχο γάλα άρχισε να μου κάθεται στο λαιμό.

Το καλό το παλικάρι όμως ξέρει κι άλλο μονοπάτι.

Γιατί μπορεί στο μυαλό μας να έχει ταυτιστεί το γλυκό με τη ζάχαρη, αλλά στην πραγματικότητα γλυκά είναι πολλά τρόφιμα, που ωστόσο δεν περιέχουν τη βλαβερή και χημικά επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη.

Έτσι πλέον φτιάχνω τις χιονούλες μας με μια άλλη συνταγή χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη, αλλά με ακόμα καλύτερη γεύση και υφή, μια και δεν υπάρχει εκείνη η βαριά γεύση του ζαχαρούχου γάλακτος και υπερισχύει η καρύδα, που παρεπιπτόντως αγαπώ πολύ.

Επιπλέον είναι ένα γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο και, ακόμα πιο σημαντικό…είναι συνταγή του 5λεπτου.

snowballs coconut

Συνταγή για χιονούλες χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Υλικά

2 κούπες νιφάδες καρύδας βιολογική

3 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

3 κουταλιές του γλυκού γάλα καρύδας

1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)

1/8 του κουταλιού του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την 1 κούπα νιφάδες καρύδας με το λάδι καρύδας μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης), το γάλα καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και ξαναχτυπάμε.

Στο τέλος βάζουμε στο μπωλ και τη δεύτερη κούπα νιφάδες καρύδας και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας.

Δεν χρειάζεται και πολύ χάιδεμα μια και την ίδια δουλειά μπορούμε να την κάνουμε και με το χέρι μας, αν δεν θέλουμε να λερώσουμε το μίξερ.

Πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες τις καλύπτουμε με νιφάδες καρύδας, τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έτοιμες οι χιονούλες μας. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα (αν προλάβουν).

snowballs coconut

Αν θέλουμε να το απογειώσουμε, τις καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα. Εγώ χρησιμοποιώ μαύρη οργανική σοκολάτα με 85% κακάο, την οποία λιώνω σε μπεν μαρί.

Για το σκοπό αυτό δεν καλύπτουμε τις χιονούλες με νιφάδες καρύδας, αλλά τις βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και κρύες όπως είναι τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ψύχουμε και…σοκολατοκόλαση!!!


 

 

 

snowballs coconut

https://www.e-mama.gr/chio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά