Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας εκδήλωση με θέμα την θυσία των Ελλήνων στρατιωτών (Ελλαδιτών και Μικρασιατών) στη Μ. Ασία και τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Μετά την έναρξη της εκδήλωσης και τους χαιρετισµούς των επισήμων,η Χορωδία και Σύνολο Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαµάτας του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαµάτας µε την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλλη τραγούδησε Μικρασιάτικα τραγούδια.
Ακολούθως η Μαρία Κ. Λιακάκη, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας ΕΚΠΑ,Πρόεδρος Συνδέσµου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας μίλησε γιά τη θυσία των Ελλήνων στρατιωτών (Ελλαδιτών και Μικρασιατών) στη Μ. Ασία.
Συνέχισε ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Αντιστράτηγος εα. με θέμα »Οι Σιδηροκαστρίτες στον Αγώνα στη Μ. Ασία.»
και τις ομιλίες ολοκλήρωσε ο Φώτης Καραλής, Πρόεδρος της Ενωσης Βουρλιωτών Μ. Ασίας που μίλησε γιά τον ξεριζωµό και τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Την εκδήλωση έκλεισε η Χορωδία και Σύνολο Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαµάτας µε Μικρασιάτικα τραγούδια.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στη πλατεία του Σιδηροκάστρου.
Η ΕΒΜΑ,αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Συλλόγο Μικρασιατών Καλαµάτας για τη συμμετοχή της Χορωδίας του,το Σύνδεσµο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας και την Κοινότητα Σιδηροκάστρου Τριφυλίας για τη συνδιοργάνωση,καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Σιδηροκάστρου »Η Εστία» και το Εξωραιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Σιδηροκάστρου »Δημοσθένης Κάκκαβας»,γιά τη συμμετοχή.Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς του Σιδηροκάστρου για την φιλοξενία.Ομολογουμένως ήταν άψογη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,
ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας και
ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος.
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά