Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεταφορά της Ληκύθου
με την Καρδιά του Αρχιναυάρχου
Ανδρέα Μιαούλη
Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ληκύθου με την Καρδιά του Αρχιναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, το Σάββατο 25 Ιουνίου, από το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2022».
Τη Λήκυθο παρέδωσε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου στον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Υπαρχηγό Στόλου του ΠΝ, Υποναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη.
Νωρίτερα, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ είχε υποδεχθεί τον κ. Υπαρχηγό στο ΙΑΜΥ και τον ξενάγησε τόσο στο Μουσειακό χώρο, όσο και στις Εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο. Παράλληλα, υποδέχθηκε και ξενάγησε τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο, τον εκπρόσωπο του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Γιάννη Μελά, τους Βουλευτές Νίκο Μανωλάκο και Νόνη Δούνια, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, το Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τους Δημάρχους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κωνσταντίνο Λύρο και Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά Γρηγόρη Καψοκόλη, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Πρωτεσίλαο Κωστάζο, Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχο Νικόλαο Πολέμη, Περιφερειάρχη Αττικής, τον Κυβερνήτη της ΤΠΚ Γρηγορόπουλος, Πλωτάρχη Π.Ν. Γεώργιο Νάνο, τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχο Γεώργιο Μαρκουλάκη, Διευθυντή Οργάνωσης και Ασφάλειας του Π.Σ., το Λιμενάρχη Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γαβριήλ Χαραλαμπίδη, το Διοικητή του Α. Τ. Ύδρας, Υπαστυνόμο Α’ Αλέξανδρο Μπουρδάκο, τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Βροντάκη, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης Γιάννη Μαραγκουδάκη και όλους τους επίσημους φορείς που έφτασαν στο ΙΑΜΥ για τη μεταφορά της Ληκύθου.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου, μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο κατέθεσε στεφάνι και η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, η αργυρά Λήκυθος επέστρεψε στο Μουσείο, στα χέρια του κ. Υπαρχηγού του Στόλου. Εκεί έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά