Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια ακόμα νίκη για το αντιαιολικό κίνημα της Τήνου!
Τον Ιούλιο του 2021 πληροφορηθήκαμε ότι έχουν γίνει δύο νέες αιτήσεις στην ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας. Δύο εταιρείες αιτήθηκαν άδεια παραγωγού για δύο ΑΣΠΗΕ, ένας με 9 και ένας με 3 ανεμογεννήτριες, στην Έξω Μεριά της Τήνου (κίτρινο χρώμα).
Αμέσως, σύλλογοι και κάτοικοι του νησιού έκαναν ένσταση στην ΡΑΕ αναφέροντας πλήθος παραβιάσεων που θεωρούσαν ότι γίνονται με αυτές τις νέες αιτήσεις, ενδεικτικά
α) υπέρβαση της φέρουσας ικανότητας
β) παραβίαση ελάχιστων αποστάσεων από παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία κλπ.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά, η ΡΑΕ ανακοίνωσε την απόρριψη της μίας εκ των δύο αιτήσεων (9 ανεμογεννήτριες) και ακόμη δεν έχει εγκρίνει ούτε την δεύτερη (3 ανεμογεννήτριες).
Οι λόγοι της απόρριψης δεν συνδέονται άμεσα με την ένσταση των τηνιακών, καθώς αφορούν την μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την εταιρεία. Όμως, πιθανόν, η ίδια η εταιρεία να μην προχώρησε σε κατάθεση εγγυητικής επιστολής, διαβλέποντας την επερχόμενη νομική αντίδραση των τηνιακών και την πολύ πιθανή ακύρωση του έργου σε επόμενο αδειοδοτικό στάδιο.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Είμαστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά