Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Ανεπιθύμητο» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, πάει για διάλυση

Χωρητικότητας 9.000 επιβατών, «βούλιαξε» πριν προλάβει να υποδεχθεί ταξιδιώτες.

Αυτό που επρόκειτο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι – σε ένα διαλυτήριο.

Το Global Dream II, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενεί περισσότερους από 9.000 επιβάτες, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί σε ένα ναυπηγείο στις ακτές της Βαλτικής, στη Γερμανία. Ωστόσο, η ναυπηγική εταιρεία MV Werften υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Ιανουάριο του 2022 και οι διαχειριστές δεν μπορούν να βρουν αγοραστή για το Global Dream II.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό της βιομηχανίας κρουαζιέρας An Bord το κάτω κύτος του πλοίου πρόκειται να απορριφθεί έναντι τιμής σκραπ.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES
PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Ο διαχειριστής Κριστόφ Μόργκεν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πλοίο πρέπει να απομακρυνθεί από το ναυπηγείο Βίσμαρ της MV Werften μέχρι το τέλος του έτους, επειδή το ναυπηγείο έχει πουληθεί στη Thyssenkrupp, η οποία σχεδιάζει να ναυπηγήσει στρατιωτικά σκάφη εκεί.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES
PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Η ζήτηση για κρουαζιερόπλοια έχει καταρρεύσει από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Global Dream II και το θυγατρικό του πλοίο Global Dream -το οποίο δεν έχει διαλυθεί, προς το παρόν τουλάχιστον- θα ήταν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο σε χωρητικότητα επιβατών.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Με 208.000 τόνους, θα ήταν από κοινού τα έκτα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια σε μέγεθος, ακριβώς πίσω από τα πέντε πλοία κλάσης Oasis της Royal Caribbean.

(με πληροφορίες από Guardian)

https://www.huffingtonpost.gr/entry/a

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά