Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε μετά από διαρροή από κινεζικό εργαστήριο της Γουχάν, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ενώ δημόσια ο ΠΟΥ τονίζει ότι «όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι» αναφορικά με την προέλευση της COVID-19, η πηγή δήλωσε πως ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, πρόσφατα εκμυστηρεύθηκε σε κορυφαίο Ευρωπαίο πολιτικό πως η πιο πιθανή εξήγηση για την εμφάνιση του κορονοϊού ήταν ένα καταστροφικό ατύχημα σε εργαστήριο της Γουχάν, από όπου ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται στο τέλος του 2019.

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εκφράσει ανησυχίες για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου οι επιστήμονες χειρίζονταν τους κορονοϊούς από νυχτερίδες σε σπηλιές 1.000 μίλια μακριά (περίπου 1.600 χιλιόμετρα) -τις ίδιες σπηλιές από τις οποίες υπάρχει η υποψία ότι προήλθε η COVID-19 – τον Απρίλιο του 2020. Υπολογίζεται ότι περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Πρόσφατα πάντως, ο Τέντρος είχε δηλώσει πως «δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις για το από πού και πώς εισήλθε στον ανθρώπινο πληθυσμό. Η κατανόηση της προέλευσης του ιού είναι πολύ σημαντική επιστημονικά για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών και πανδημιών. Αλλά ηθικά, επίσης οφείλουμε σε όσους υπέφεραν και πέθαναν και στις οικογένειές τους. Όσο περισσότερο διαρκεί η έρευνα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Πρέπει να επιταχύνουμε και να δράσουμε με αίσθημα επείγοντος».

https://www.liberal.gr/w

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά