Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Υπάρχουν φυτά που καθώς μεγαλώνουν δημιουργούν νέα μικρά φυτά γύρω από τη ρίζα τους; Ίσως έχουμε παρατηρήσει σε φυτά όπως η αλόη, η ροδιά, το μύρτιλο και η αγκινάρα, να βγαίνουν από το χώμα κάποιοι βλαστοί, σαν νεαρά φυτά κοντά στη ρίζα τα οποία είναι ίδια με το μητρικό φυτό.

Αυτά τα μικρά φυτά, μπορούμε να τα αφαιρέσουμε μαζί με τη ρίζα τους και να τα μεταφυτέψουμε σε μία γλάστρα ή σε κάποιο άλλο σημείο του κήπου μας. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε ένα καινούριο φυτό που διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το αρχικό φυτό.

Η διαδικασία αυτή ονομάζεται πολλαπλασιασμός με παραφυάδες.

Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για να φτιάξουμε καινούρια φυτά στον κήπο και στο μπαλκόνι μας είναι ο πολλαπλασιασμός με σπόρους, ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα, το παραδοσιακό μπόλιασμα με εμβολιασμό φυτών και ο πολλαπλασιασμός με διαίρεση ριζωμάτων.

Ο πολλαπλασιασμός με παραφυάδες έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αρκετά γρήγορος και εμφανίζει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, καθώς το νέο φυτό που αποκόπτουμε από το μητρικό, διαθέτει ριζικό σύστημα και μπορεί άμεσα να απορροφήσει νερό και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε ποια φυτά πολλαπλασιάζονται με παραφυάδες, ποια εποχή και πώς κόβουμε τις παραφυάδες, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσουμε νέα φυτά με επιτυχία. –

Πηγή: www.mistikakipou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά