Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στο Albert Park της Μελβούρνης θα συνεχίσει να διεξάγεται ένα εκ των κορυφαίων Grand Prix της Formula 1 έως το 2035.

Τη νέα μακροχρόνια συμφωνία (για 10 έτη αφού λήξει η υπάρχουσα το 2025) με τη διοργανώτρια αρχή των μηχανοκίνητων αγώνων ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού και Σημαντικών Εκδηλώσεων, Martin Pakula.

Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ανανέωση από τότε που το πρώτο Grand Prix διεξήχθη στην Βικτώρια από την Νότια Αυστραλία το 1996.

Το ανακοινωθέν της κυβέρνησης επεσήμανε ακόμη ότι πρόσφατη μελέτη της ΕΥ για τον αντίκτυπο του Formula 1 Australian Grand Prix 2022, υπολόγισε ότι ο φετινός αγώνας είχε ως αποτέλεσμα άμεσες δαπάνες 92 εκατ. δολ. για την οικονομία και ενίσχυσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Πολιτείας κατά 171 εκατ. δολ. συνολικά.

Το πλήθος των θεατών κατέδειξε την «όρεξη» που υπάρχει για την Formula 1 στη Βικτώρια και εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του 4ήμερου των αγώνων η προσέλευση έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ (419.000).

Επίσης, bars, εστιατόρια και ξενοδοχεία είχαν 90% πληρότητα την εβδομάδα του Grand Prix τον Απρίλιο.

Εικόνες της Μελβούρνης και της Βικτώριας εν γένει «ταξίδεψαν» σε όλο τον Κόσμο, μία σημαντική διαφήμιση, σε μία κομβική συγκυρία, για την Πολιτεία.

Η νέα 10ετή συμφωνία, έως το 2035, σημαίνει πως το Australian Grand Prix θα έχει διεξαχθεί για 40 χρόνια στη Βικτώρια, από το 1996 και έπειτα.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, εκτός του Formula 1 Australian Grand Prix, αγώνες της Formula 2 και της Formula 3 θα διεξάγονται μαζί από το 2023.

Οι σημαντικές εκδηλώσεις/αγώνες παράγουν περί τα 2,5 δισ. δολ. οικονομικό όφελος για τη Βικτώρια κάθε χρόνο, με τη Μελβούρνη να φιλοξενεί τον AFL Grand Final, το Australian Open του τένις και το Spring Racing Carnival.

Ο κ. Pakula δήλωσε ότι το «Australian Grand Prix δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο, με πάνω από 419.000 ανθρώπους να συρρέουν στο Albert Park για τον αγώνα φέτος. Γνωρίζουμε όσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για την οικονομία μας και γι’ αυτό υλοποιήσαμε τη μεγαλύτερη παράταση διεξαγωγής του αγώνα από τότε που ήρθε στη Μελβούρνη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1®, Stefano Domenicali, εξέφρασε τη χαρά του, επιβεβαιώνοντας ότι η Melbourne και το Albert Park «θα συνεχίσουν να είναι στο καλεντάρι της Formula 1 έως το 2035. Ο αγώνας αυτός ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους για τους θεατές, τους οδηγούς και τις ομάδες και η Μελβούρνη είναι μία καταπληκτική, ζωντανή, διεθνής πόλη, το τέλειο μέρος για εμάς».

Ο πρόεδρος του Australian Grand Prix Corporation, Paul Little AO, επεσήμανε ότι η «δημοφιλία που περιβάλει το Formula 1 Australian Grand Prix εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες πέρασε σε ένα νέο επίπεδο το 2022 και η προσθήκη των F2 και F3 σημαίνει ότι τα μελλοντικά γεγονότα θα συνεχίσουν να προσφέρουν νέους αγώνες που θα απολαμβάνουν οι θεατές».

https://neoskosmos.com/el/202

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά