Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Οι σκύλοι μπορούν να κάνουν πλέον κανονικά το… μπανάκι τους στη θάλασσα. Ο νέος νόμος επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα, κάτι το οποίο για πολλά χρόνια προκαλούσε προβλήματα και αντιδράσεις ή διαμαρτυρίες από πολλούς στις παραλίες.

Ο εκπαιδευτής σκύλων, Πέτρος Μητσάκος μίλησε για τον νέο νόμο και είπε στο OPEN, ότι «σε όλες τις παραλίες που δεν είναι οργανωμένες οι σκύλοι μπορούν να κάνουν μπάνιο. Αν κάποιος διαμαρτυρηθεί, τον ιδιοκτήτη του σκύλου τον καλύπτει ο νόμος».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε πάντα λουράκι μαζί τουλάχιστον όσο είμαστε εκτός θάλασσας γιατί ο σκύλος μπορεί να πάει κοντά σε άλλους λουόμενους και να… ενοχλήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσάκο, «σε μερικούς σκύλους αρέσει πολύ το νερό σε άλλους όχι. Επειδή οι σκύλοι γεμίζουν με άμμο και θαλασσινό νερό, χρειάζεται ένα καλό πλύσιμο με καθαρό νερό και είναι μια χαρά».

Ο εκπαιδευτής τόνισε επίσης ότι λόγω ζέστης, «πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε νερό για τον σκύλο, να υπάρχει μια σκιά για να μπορεί να καθίσει. Πρέπει να τσεκάρουμε την άμμο κατά πόσο καίει για να δούμε αν μπορεί να το αντέξει. Γιατί αν δεν μπορεί να το αντέξει, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να πάμε στην παραλία ή ακόμη και να το βγάλουμε βόλτα».

Ο ίδιος κατέληξε στο ότι «πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τον σκύλο μας για να μην ενοχλεί και τους γύρω μας».

Δείτε το άρθρο 19 του ΦΕΚ 

https://www.enikos.gr/society

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά