Μια «πλάκα» του ομογενή Γιάννη Ρεράκη για την έλλειψη μαρουλιών στην Αυστραλία και την εκτίναξη της τιμής τους στα ύψη, την οποία ανέδειξε από την πρώτη του σελίδα ο «Νέος Κόσμος» δημοσιεύοντας και φωτογραφία του  εστιάτορα να «κλέβει» μαρούλια, στάθηκε  αφορμή το θέμα να πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα.

Η ΕΡΤ, μετά  το δημοσίευμά μας φιλοξένησε συνέντευξη του Γιάννη Ρεράκη και ακολούθησαν δημοσιεύματα ελλαδικών μέσων ενημέρωσης,

“Εμείς στην Κρήτη παλιά προσέχαμε τα οζά μη μας τα κλέψουνε και τώρα προσέχουμε τα … μαρούλια” είπε  στην ελληνική τηλεόραση ο Ρεράκης χαριτολογώντας

Μάλιστα ο ίδιος εμφανίστηκε στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” έχοντας κλειδώσει με λουκέτο ένα μαρούλι!

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εργατών που υπάρχει στην Αυστραλία.

Όλα ξεκίνησαν από το ακόλουθο χιουμοριστικό δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου»:

«Πολλοί ομογενείς μας θα νιώθουν ακόμη πιο δικαιωμένοι σε αυτήν τη συγκυρία για τις καλλιέργειες λαχανικών στον κήπο τους καθώς οι τιμές, ειδικά στα μαρούλια, έχουν ξεφύγει, σε πάνω από 10 δολ. το ένα.

Κάποιες πληροφορίες που φτάνουν στον «Νέο Κόσμο», ότι φυλάνε καραούλι 24/7 για να μην τους κλέψουν την πολύτιμη παραγωγή ή ότι ζητούν από τις ασφαλιστικές προσφορές για συμβόλαια κατά της κλοπής μαρουλιών, δεν επιβεβαιώνονται και αποδίδονται στο χιούμορ, που ευτυχώς διατηρούν αρκετοί συμπάροικοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Το χαμόγελο δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά συχνά ελαφρύνει το μυαλό από το άγχος και βοηθά στο να δούμε με άλλο μάτι και προοπτική τις τρέχουσες δυσκολίες.

Το μαρούλι στις μέρες μας, ως γνωστόν, έχει καταστεί σύμβολο της κρίσης ακρίβειας.

Και όπως με το χαρτί υγείας παλαιότερα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο ανέκδοτων, αλλά και σατιρικών φωτογραφιών, που το παρουσιάζουν σαν… χρυσό.

Όπως αυτή παραπάνω, την οποία ανήρτησε ο -γνωστός για το χιούμορ του- ιδιοκτήτης του εστιατορίου Philhellene Provincial Greek Cuisine, Γιάννης Ρεράκης.

Ο ίδιος «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να επιχειρεί τη «ληστεία του αιώνα» σε ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στη Victoria Market, κάνοντας -χάριν αστεϊσμού- πως κρύβει ένα μαρούλι κάτω από την μπλούζα του.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων για την απόκτηση του μαρουλιού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες».

Ο -γνωστός για το χιούμορ του- ιδιοκτήτης του εστιατορίου Philhellene Provincial Greek Cuisine, Γιάννης Ρεράκης, επιχειρεί τη «ληστεία του αιώνα» στη Victoria Market, κάνοντας για πλάκα πως κρύβει ένα μαρούλι κάτω από την μπλούζα του. Φωτογραφία που ανήρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων για την απόκτηση του μαρουλιού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

https://neoskosmos.com/el/2022/0