Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός τετάρτου από την Αττική και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού. Είναι, όμως και από τους πιο παρεξηγημένους – θα λέγαμε – προορισμούς. Ο λόγος για την Σαλαμίνα, το νησί με τη μεγάλη ιστορία αλλά και με τις κρυμμένες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Υπήρξε η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, ενώ φιλοξένησε την περίφημη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία. Και μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν του νησιού μέσα από μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας, όπου βρίσκονται εκθέματα από την προϊστορική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο.

Ωστόσο, πέρα από την ιστορία της, η Σαλαμίνα έχει και όμορφες γωνιές, που θα σας ενθουσιάσουν. Ατενίστε το νησί από τον λόφο στον οποίο δεσπόζουν το Ευριπίδειο Θέατρο και η εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας και αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει μέχρι την Ελευσίνα και την Αθήνα.

Για μπάνιο ενδείκνυνται μεταξύ άλλων οι παραλίες Ψιλή άμμος, Περιστέρια, Σατερλί, Ηλιακτή αλλά και αρκετές ακόμα. Στα Κανάκια θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο δάσος ή να φτάσετε στο χώρο που θα βουτήξετε με τα ποδήλατά σας. Είναι μία από τις πιο καθαρές παραλίες του νησιού, με θέα προς την Αίγινα.

Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ενώ στο νότιο άκρο στέκεται αγέρωχος ο πέτρινος Φάρος του νησιού, με ηλικία που ξεπερνά τον αιώνα. Στη νότια πλευρά  του νησιού, πάνω από τον όρμο Περιστέρια, βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ευριπίδη. Διαθέτει στενή είσοδο, θαλάμους με χαμηλή οροφή και φυσικές κόγχες και εσοχές.

https://www.newsbeast.gr/travel/a

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά