Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στις Συμπληγάδες Πέτρες Της Πελοποννήσου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022,  Νομός Αχαίας

 

Οι Ταξιδευτές την Κυριακή 5 Ιουνίου θα βρεθούμε στην Ακράτα, για να πεζοπορήσουμε στο εντυπωσιακό Φαράγγι του Περιστεριώνα, γνωστό και ως «οι συμπληγάδες πέτρες της Πελοποννήσου». Το φαράγγι διασχίζει ο ποταμός Κράθις που πηγάζει από τον Χελμό, δημιουργώντας μαιάνδρους και μικρούς καταρράκτες. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι που το πλάτος στον πυθμένα δεν ξεπερνά τα 5-6 μέτρα ενώ στο στενότερο σημείο του το πλάτος μειώνεται αισθητά στα 2 μέτρα. Οι πανύψηλοι κάθετοι βράχοι και στις δύο πλευρές του, που φτάνουν σε ύψος τα 40-50 μέτρα κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες δημιουργούν μία μαγική εικόνα που θυμίζει το φαράγγι Πάντα Βρέχει στην Ευρυτανία. Αφού ολοκληρώσουμε την ποταμοδιάσχιση θα απολαύσουμε καλοκαιρινές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της Ακράτας στον Κορινθιακό Κόλπο!

next arrow
000
001
002
003
004
005
006
007
previous arrow
next arrow

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα

10:15 Άφιξη στη  Γέφυρα Βουτσίμου

10:30 – 14:30 Πεζοπορία στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ: Γέφυρα Βουτσίμου (200μ.) – Φαράγγι (150μ.) – Παλαιοσταφίδα (100μ.) – Φούρνοι (120μ.)

(Διάσχιση 5χλμ., Υ.Δ.: +/-180μ, Ω.Π.: 3.5 ώρες συνολικά, Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

Έναρξη της διαδρομής μας από τη γέφυρα του Βουτσίμου κοντά στην Ακράτα. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας ένα χωματόδρομο κι έπειτα ένα κατηφορικό μονοπάτι με έντονη κλίση, που καταλήγει στον ποταμό Κράθι, συνεχίζουμε με τη φορά του ποταμού και φτάνουμε στην είσοδο το Φαραγγιού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μικρό φαράγγι που το πλάτος στον πυθμένα δεν ξεπερνά τα 5-6 μέτρα ενώ στο στενότερο σημείο του το πλάτος μειώνεται αισθητά στα 2 μέτρα. Οι πανύψηλοι κάθετοι βράχοι και στις δύο πλευρές του, που φτάνουν σε ύψος τα 40-50 μέτρα κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες δημιουργούν μία μαγική εικόνα στα μέσα περίπου της διαδρομής θυμίζοντας το φαράγγι “Πάντα Βρέχει” στην Ευρυτανία. Σ’ αυτό το σημείο θα χρειαστεί να βραχούμε για να περάσουμε. Έπειτα συνεχίζουμε την πορεία μας παράλληλα με το ποταμό μέχρι τη τοποθεσία Παλιοσταφίδα, όπου θα βγούμε σε χωματόδρομο και θα τον ακολουθήσουμε μέχρι τον οικισμό Φούρνοι.

***Το φαράγγι είναι κατάλληλο και για αρχάριους, προσοχή χρειάζεται στις κροκάλες.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: μαγιό, βερμούδα, μποτάκι που να μπορεί να βραχεί ή παπούτσια ποταμοδιάσχισης.

Ενδείκνυται αδιάβροχο σακίδιο μιας και θα χρειαστεί να βραχούμε για να περάσουμε.

ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ: δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, αλλαξιά ρούχα

14:30 – 15:00 Μετάβαση στην Ακράτα

15:00 – 18:00 Μπάνιο – Γεύμα – Ελεύθερος χρόνος 18:00 – 21:30

Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά