Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

.Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Ένα από τα πλέον εμβληματικά σημεία της Αθήνας, αλλάζει και πάλι ιδιοκτησιακά χέρια.

Εκεί που κάποτε παρέλαυναν όλοι οι κροίσοι που έφθαναν στην Αθήνα. Όλοι όσοι ήθελαν, με τα λεφτά τους φυσικά, να ζήσουν το όνειρο.

Ο Παγκόσμιου φήμης, για την μοναδικότητα του φυσικού του τοπίου, Αστέρας Βουλιαγμένης, αλλάζει λοιπόν, μερικώς, και πάλι χέρια. Και ευτυχώς περνάει ξανά σε Ελλήνων τα συμφέροντα.

Εκεί που κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, συναντούσε τους επίσημους ξένους που έφθασαν στην Ελλάδα.

Εκεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, «Αφροδίτη» Το οποίο πλέον έχει κατεδάφιστεί. Η και και και στο περίφημο «Αστήρ Παλλάς» η και στις άλλες πολυτελείς μονάδες του χώρου.

Εκει που και ο μεγάλος τραγουδιστής ο Τόλης Βοσκόπουλος, πέρασε ένα μέρος της ζωής του…

Η αξία του χώρου παραμένει πάντα τεράστια, καθώς όλη η χερσόνησος αυτή, της Βουλιαγμένης, θεωρείται από τα ακριβότερα σημεία των Μεσογειακών ακτών. Ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα στον κόσμο.

Το ποσό λοιπόν που εισέπραξε η μέχρι τώρα ιδιοκτήτρια εταιρεία, που τον κατείχε από το 2016 η «AGC Epuity Partners», ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Για τα 13 «οικοπεδα» που πωλήθηκαν.

Τα οικόπεδα αυτά που ανήκουν στον χώρο και έχουν χωροθετηθεί, στην νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου της Βουλιαγμένης είναι που αποτέλεσαν και το κίνητρο αγοράς..

Τώρα αναμένεται πλέον η έκδοση των πολεοδομικών αδειών.

Με προϋπολογισμό το κόστος, ανά τετραγωνικό μέτρο κατασκευής, τα 1000 ευρώ,.

Η συνολική έκταση για τα 13 αυτά οικόπεδα, υπερβαίνει τα 80 στρέματα. διαμορφώνοτας έτσι την έκταση του κάθε οικοπέδου, στα 6 στρέμματα περίπου. Και κάτι παραπάνω.

Η τιμή ανά στρέμμα ανήλθε στο ποσό των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή γύρω στα 39 εκατομμύρια για το κάθε ένα οικόπεδο. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι, στο μεγαλύτερο ποσοστό η οικογένειά του Διαμαντή Διαμαντίδη.

Που κατέχει πλέον τα11 οικόπεδα. Και η οικογένειατης Μαριάννας Λάτση, που κατέχει τα δύο.

Για κάποιες από τις 13 επαύλεις που θα χτιστούν, έχουν ήδη εκδοθεί οι άδειες κατασκευής. Ενώ για τις περισσότερες, εκκρεμούν ακόμα. Καθώς ακολουθείται η διαδικασία ελέγχου, στατικότητας και όλων των υπολοίπων προβλεπόμενων από τις πολεοδομικών διατάξεις.

Το συνολικό μήκος και πλάτος της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης, η συνολική επιφάνεια του χώρου, είναι περίπου 305.000 τ.μ.

Και στο συγκρότημα λειτουργούν σήμερα, τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία «Αριων» και «Ναυσικά» που τελούν υπό την ευθύνη της «Four Seasons» για λογαριασμό φυσικά των μετοχών της εταιρείας.

Οι δύο νέοι ουσιαστικά ιδιοκτήτες των υπό ανέγερση οικοπέδων, διαχειρίζονται κατά το αναλογούν ποσοστό τους και την μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Η επέκταση της οποίας προχωράει και το διάστημα αυτό,ολοκληρώνεται. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο, μέσα στην καρδιά του Αττικού τοπίου.

Για έναν από τους ομορφότερους χώρους του Ελλαδικου τοπίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά